Οι ΗΠΑ απάντησαν στον Πούτιν: «Συνέχεια της ρωσικής προπαγάνδας οι απειλές»

Οι ΗΠΑ απάντησαν στον Πούτιν: «Συνέχεια της ρωσικής προπαγάνδας οι απειλές» Facebook Twitter
EPA
0

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αντέδρασε στις σημερινές δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως η χώρα του θα απαντήσει αναλόγως σε περίπτωση που οι ΗΠΑ αναπτύξουν νέους πυρηνικούς πυραύλους κοντά στη Ρωσία. 

 «Τα σχόλια του προέδρου Πούτιν είναι μια συνέχεια της προπαγανδιστικής προσπάθειας της Ρωσίας να αποφύγει τις ευθύνες της για τις ενέργειές της που παραβιάζουν τη συνθήκη INF» για τα πυρηνικά όπλα μέσου βεληνεκούς, ανέφερε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία της.

Στη σημερινή ομιλία του στο ρωσικό κοινοβούλιο ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία θα αναγκαστεί «να αναπτύξει οπλικά συστήματα που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο εναντίον των εδαφών απ' όπου προέρχεται η άμεση απειλή αλλά και εναντίον των εδαφών όπου βρίσκονται τα κέντρα λήψης αποφάσεων για τη χρήση των πυραύλων, που θα την απειλούν.

Το ΝΑΤΟ χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις απειλές του Πούτιν ότι θα αναπτύξει νέους πυραύλους, ικανούς να πλήξουν εδάφη των χωρών-μελών της Συμμαχίας.

«Το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική συμμαχία, έτοιμη να υπερασπιστεί όλα τα μέλη της απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή", τόνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Πιρς Καζαλέτ.

«Οι ρωσικές δηλώσεις εναντίον του ΝΑΤΟϊκού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας συνιστούν μια κατάφωρη απόπειρα» να αποστρέψει η Ρωσία την προσοχή από το γεγονός ότι παραβιάζει τη συνθήκη INF, είπε ο εκπρόσωπος της Συμμαχίας.

Την 1η Φεβρουαρίου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα αποσυρθούν από τη συνθήκη αυτή σε έξι μήνες αν η Ρωσία δεν σταματήσει να την παραβιάζει.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ