Οι ΗΠΑ απαγορεύουν νέες πωλήσεις εξοπλισμού της Huawei για λόγους εθνικής ασφαλείας

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν νέες πωλήσεις εξοπλισμού της Huawei για λόγους εθνικής ασφαλείας Facebook Twitter
Η κίνηση αυτή αποτελεί την τελευταία κατασταλτική πρωτοβουλία της Ουάσινγκτον κατά των κινεζικών τεχνολογικών κολοσσών
0

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν νέες πωλήσεις εξοπλισμού της Huawei λόγω «απαράδεκτου κινδύνου» για την εθνική ασφάλεια, γράφει ο Guardian. 

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση Μπάιντεν απαγόρευσε τις εγκρίσεις νέου τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού από τις κινεζικές εταιρείες Huawei Technologies και ZTE, επειδή αποτελούν «απαράδεκτο κίνδυνο» για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) δήλωσε την Παρασκευή ότι ενέκρινε τους τελικούς κανόνες, οι οποίοι απαγορεύουν επίσης την πώληση ή την εισαγωγή εξοπλισμού που κατασκευάζεται από την κινεζική εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού παρακολούθησης Dahua Technology, την εταιρεία βιντεοεπιτήρησης Hangzhou Hikvision Digital Technology και την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Hytera Communications Corp.

Η κίνηση αυτή αποτελεί την τελευταία κατασταλτική πρωτοβουλία της Ουάσινγκτον κατά των κινεζικών τεχνολογικών κολοσσών εν μέσω φόβων ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να τους χρησιμοποιήσει για να κατασκοπεύει τους Αμερικανούς.

Ο Γενικός Εισαγγελίας Merrick Garland δήλωσε: «Πρόκειται για μια κατάφωρη προσπάθεια αξιωματικών των μυστικών υπηρεσιών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας να προστατεύσουν μια εταιρεία με έδρα τη ΛΔΚ από τη λογοδοσία».

«Αυτοί οι νέοι κανόνες αποτελούν σημαντικό μέρος των συνεχιζόμενων ενεργειών μας για την προστασία του αμερικανικού λαού από απειλές εθνικής ασφάλειας που αφορούν τις τηλεπικοινωνίες», ανέφερε σε δήλωσή της η πρόεδρος της Federal Communication Commision, Jessica Rosenworcel.

Η Huawei αρνήθηκε να σχολιάσει. Η ZTE, η Dahua, η Hytera και η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό, επισημαίνει ο Guardian 

Η Hikvision ανέφερε σε δήλωσή της ότι τα προϊόντα της δεν απειλούν την ασφάλεια των ΗΠΑ. Η εταιρεία θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τους πελάτες των ΗΠΑ σε πλήρη συμμόρφωση με τους αμερικανικούς κανονισμούς, δήλωσε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ