Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν τέσσερα πολεμικά πλοία ανοιχτά της Ταϊβάν, η Πελόζι κατευθύνεται στην Ταϊπέι

Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν τέσσερα πολεμικά πλοία ανοιχτά της Ταϊβάν, η Πελόζι κατευθύνεται στην Ταϊπέι Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/JEON HEON-KYUN
0

Τέσσερα αμερικανικά πολεμικά πλοία, μεταξύ των οποίων και ένα αεροπλανοφόρο, έχουν αναπτυχθεί στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ταϊβάν, με το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό να κάνει λόγο για απόφαση ρουτίνας. Ωστόσο, αυτή λαμβάνει άλλη διάσταση αναλογιζομένης της επίσκεψης της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι στο νησί.

Το αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan διέσχισε τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Θάλασσα των Φιλιππίνων, ανατολικά της Ταϊβάν και των Φιλιππίνων και νότια της Ιαπωνίας, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του αμερικανικού Ναυτικού.

Το Reagan, με έδρα την Ιαπωνία, επιχειρεί με ένα καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων, το USS Antietam, και ένα αντιτορπιλικό, το USS Higgins.

«Ενώ είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε κάθε ενδεχόμενο, πρόκειται για κανονικές, συνηθισμένες αναπτύξεις» δήλωσε αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας. Ενημέρωσε, ακόμα, πως στην ευρύτερη περιοχή είναι και το πολεμικό πλοίο USS Tripoli.

Η Πελόζι αναμένεται να φτάσει στην Ταϊπέι αργότερα σήμερα, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης. Οι ΗΠΑ δεν έχουν προχωρήσει σε επίσημη επιβεβαίωση, ενώ η Κίνα έχει προειδοποιήσει κατά της επίσκεψης. 

Πλην της αμερικανικής ναυτικής κινητικότητας, δραστηριότητα εντοπίζεται και από πλευράς Πεκίνου. Αρκετά μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας της Κίνας πέταξαν κοντά στο στενό της Ταϊβάν, πλησιάζοντας τη «διάμεση γραμμή» που το χωρίζει.

Σύμφωνα με άλλη πηγή που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων, κινεζικά πολεμικά πλοία βρίσκονται κοντά στην άτυπη ουδέτερη ζώνη στο στενό από χθες. Η κυβέρνηση της Ταϊβάν έχει αναπτύξει στρατιωτικά αεροσκάφη στην περιοχή για να επιτηρούν την κατάσταση, πρόσθεσε η πηγή αυτή.

Η ίδια πηγή δήλωσε ότι άλλα τρία κινεζικά πολεμικά πλοία πραγματοποίησαν σήμερα ασκήσεις προσομοίωσης επιθέσεων σε αεροσκάφη αεροπλανοφόρων στα ύδατα ανατολικά της νήσου. 

Την ίδια ώρα, η Ταϊβάν δεσμεύεται να υπερασπιστεί το έδαφός της και έχει θέσει ως προτεραιότητα την ενίσχυση της άμυνάς της με την τακτική διενέργεια στρατιωτικών ασκήσεων και ασκήσεων πολιτικής προστασίας.

Εν μέσω των αυξανόμενων φόβων, όμως, για πιθανό χτύπημα από την Κίνα και οι πολίτες έχουν αρχίσει να λαμβάνουν οδηγίες αναφορικά με τα καταφύγια. 

Οι προετοιμασίες περιλαμβάνουν τη σήμανση των καταφυγίων, όπου οι πολίτες θα μπορούν να προστατευθούν σε περίπτωση πυραυλικής επίθεσης από την Κίνα - όχι σε μπούνκερ που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για αυτό τον σκοπό, αλλά σε υπόγειους χώρους όπως πάρκινγκ, ο υπόγειος σιδηρόδρομος και υπόγεια εμπορικά κέντρα.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ SOCIAL MEDIA

Διεθνή / Η Αυστρία σχεδιάζει απαγόρευση των social media για παιδιά κάτω των 14 ετών

Ο αντικαγκελάριος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακολουθεί αδρανής τις επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα παιδιά, κάνοντας λόγο για εθισμό και προβλήματα υγείας
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΘΥΜΑΤΑ ΜΗΝΥΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΑΜΠ GOOGLE

Διεθνή / Θύματα του Έπσταϊν μηνύουν την κυβέρνηση Τραμπ και την Google για τη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων

Οι επιζώντες υποστηρίζουν ότι η αποκάλυψη των προσωπικών τους στοιχείων αποτελεί παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Telegraph: Η Ρωσία στέλνει αλκοολικούς από κέντρα απεξάρτησης στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Σοβαρές καταγγελίες σκιαγραφούν μια ανησυχητική εικόνα για τον τρόπο ενίσχυσης των ρωσικών δυνάμεων, με αναφορές για στρατολόγηση ευάλωτων ατόμων, αποστολή τους στο μέτωπο χωρίς επαρκή εξοπλισμό και κακοποίηση όσων αρνούνται να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM