Οι ΓχΣ προειδοποιούν για την παύση παραγωγής αντίδοτου για δάγκωμα φιδιού

Οι ΓχΣ προειδοποιούν για την παύση παραγωγής αντίδοτου για δάγκωμα φιδιού Facebook Twitter
1

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προειδοποιούν για την παύση της παραγωγής ενός αντιοφικού φαρμάκου που θα βάλει σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων.

Όπως σημειώνει η οργάνωση τα αποθέματα του  Fav-Afrique, το οποίο εξουδετερώνει 10 διαφορετικά τσιμπήματα φιδιών στην υποσαχάρια Αφρική, τελειώνουν και καθώς η εταιρεία Sanofi Pasteur δεν το παράγει πλέον, δεν υπάρχει υποκατάστατο. Εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν, αλλά οι ΓΧΣ λένε ότι δεν είναι τόσο καλές.

Πρόκειται για το μόνο αντι-δηλητήριο που έχει αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό για τη σε όλη την υποσαχάρια Αφρική, σημειώνειη οργάνωση.

Η Sanofi πιστεύεται ότι διαπραγματεύεται με μια άλλη εταιρεία την παραγωγή του  Fav-Afrique, αλλά αυτές οι συνομιλίες δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν από τα τέλη του 2016. Αυτό σημαίνει ότι η αγορά θα μείνει κενή για δύο χρονια.


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι τσιμπήματα φιδιών είναι ένα παραμελημένο θέμα που χρειάζεται περισσότερη προσοχή και επενδύσεις.

Κάθε χρόνο, περίπου πέντε εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δαγκώνονται από τα φίδια, εκ των οποίων 100.000 πεθαίνουν και 400.000 μένουν σεμόνιμη αναπηρία ή παραμορφωμένοι.

Στην υποσαχάρια Αφρική μόνο, 30.000 άνθρωποι πεθαίνουν από δάγκωμα φιδιού κάθε χρόνο και εκτιμάται ότι 8.000 υποβάλλονται σε ακρωτηριασμό.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM