Οι «άγιοι» των σιδηροδρομικών γραμμών

0

Μόνο πέρσι, στο σιδηροδρομικό δίκτυο του Ηνωμένου Βασιλείου σημειώθηκαν 237 αυτοκτονίες. Αυτός ο τραγικός αριθμός είναι που ένωσε και οργάνωση τη δράση μιας ομάδας που αποκαλούνται «Πάστορες στις Ράγες» ή ακόμη και «Άγιοι των Σιδηροδρομικών Σταθμών».


Αποστολή τους είναι να νοιάζονται διακριτικά για τους ανθρώπους που βρίσκονται στους σταθμούς των τρένων. 

«Ποτέ δεν ξέρεις τι κρύβεται στην ψυχή κάποιου, τι μπορεί να σκέφτεται εκείνο το λεπτό, λίγο πριν ρίξει τον εαυτό του στις γραμμές. Μια καλή κουβέντα, η αίσθηση ότι κάποιος είναι δίπλα σου πριν κάνεις αυτό το απονενοημένο βήμα, ίσως κάνει τη διαφορά», λέει μία από τις εθελόντριες της ομάδας. 

Τα μέλη της θα τα δει κανείς επίσης να βρίσκονται σε σταθμούς που ήδη κάποια αυτοκτονία δεν έγινε εφικτό να προληφθεί. Εκεί βρίσκονται για να ενημερώσουν, να καθησυχάσουν τον κόσμο, να μην αφήσουν την ιδέα της αυτοχειρίας να ξεθυμάνει σε ένα μιμητικό ξέσπασμα.

Είναι ακόμη εκείνοι οι άνθρωποι που προσεγγίζουν, πάντα διακριτικά και πάντα σε αγαστή συνεργασία με τις αρχές, εφήβους που μιλούν ή παίζουν απορροφημένοι στο κινητό τους, χωίς να αντιλαμβάνονται πόσο κοντά στο κενό της αποβάθρας έχουν βρεθεί. 

Σε κοινωνίες που η κατάθλιψη μοιάζει καθημερινότητα και η αυτοκτονία μονόδρομος για πολλά σύγχρονα προβλήματα τα μέλη αυτής της ομάδας αντιμετωπίζονται με αγάπη και σεβασμό.

Είναι οι σύγχρονοι «άγιοι» που αποτρέπουν όπως μπορούν και όσο τους επιτρέπεται ένα άδικο τέλος για αυτούς που σε κάποια στιγμή αισθάνθηκαν απολύτως αβοήθητοι... 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ