Όχημα έπεσε πάνω σε πεζούς στη Μελβούρνη - Αρκετοί τραυματίες (upd)

Όχημα έπεσε πάνω σε πεζούς στη Μελβούρνη - Αρκετοί τραυματίες (upd) Facebook Twitter
0

Ένα όχημα έπεσε πάνω σε πεζούς σε δρόμο της Μελβούρνης, μπροστά από κεντρικό σταθμό τρένου. Συνολικά τραυματίστηκαν 19 άτομα, εκ των οποίων τα 14 έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία.

Κάποιοι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση., ενώ μεταξύ των τραυματιών είναι και ένα μικρό παιδί, με τραύμα στο κεφάλι. 

Η αστυνομία κάνει λόγο για «σκόπιμη ενέργεια», ωστόσο επισημαίνει πως δεν είναι ακόμη γνωστό το κίνητρο.


Ο οδηγός του οχήματος, ενός λευκού SUV, συνελήφθη. Η αστυνομία ανακοίνωσε λίγο αργότερα πως συνέλαβε και ένα δεύτερο άτομο, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως πρόκειται για τον συνοδηγό.

Η αστυνομία δεν έχει δώσει κανένα στοιχείο που να διευκρινίζει εάν η κίνηση του αυτοκινήτου προς το πλήθος ήταν σκόπιμη ή όχι.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το αυτοκίνητο ότι το αυτοκίνητο παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη σε πολυσύχναστη διασταύρωση και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα επάνω στο πλήθος των πεζών. Το όχημα δεν έκοψε ταχύτητα πριν χτυπήσει τους πεζούς, ανέφεραν.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Μελβούρνης 3AW ότι άκουσε κραυγές και είδε ανθρώπους «να πετούν προς όλες τις κατευθύνσεις».

Η περιοχή ήταν γεμάτη με ανθρώπους που έκαναν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους. Η αστυνομία έχει αποκλείσει το σημείο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Διεθνή / Τα κράτη του Κόλπου προειδοποιούν για την αυξανόμενη απειλή από φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές και δίκτυα έμμεσων συμμάχων

Σε κοινή δήλωση αυτή την εβδομάδα, το Κατάρ, το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, η Σαουδική Αραβία και η Ιορδανία καταδίκασαν τις ιρανικές επιθέσεις στο έδαφός τους
THE LIFO TEAM
ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ SOCIAL MEDIA

Διεθνή / Η Αυστρία σχεδιάζει απαγόρευση των social media για παιδιά κάτω των 14 ετών

Ο αντικαγκελάριος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακολουθεί αδρανής τις επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα παιδιά, κάνοντας λόγο για εθισμό και προβλήματα υγείας
THE LIFO TEAM