Ε λοιπόν, οι κοινωνικοί αγώνες μπορούν να πάρουν πολλές μορφές.

 

 

 

Τα νέα μέτρα ασφάλειας αεροδρομίου στην Αμερική περιλαμβάνουν αφαίρεση ζώνης, γυαλιών, κασκόλ, καπέλων, μεταλλικών αντικειμένων και παπουτσιών. Αν όμως είσαι πραγματικά τυχερός, πρέπει να ανοίξεις τα πόδια και να υποστείς το ζούληγμα του υπαλλήλου που όλος τρυφερότητα θα διαπιστώσει έτσι αν έχεις κρύψει βόμβα στη σερβιέτα σου ή μπαζούκας στο λάστιχο του Calvin Klein.

 

Aπό παθόντα έμαθα ότι το “ζύγισμα” είναι εκεί ακριβώς που πρέπει και καθόλου φευγαλέο. Συγκεκριμένα έμαθα ότι “πάντως δε γίνεται με την ανάστροφη του χεριού”. Η εμπειρία πρέπει να είναι φοβερά αισθησιακή-δυστυχώς γίνεται με χειρουργικά γάντια.

 

 

Η αντίδραση δεν άργησε να έρθει. Ο πρώτος επαναστάτης εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο του San Diego πριν λίγες μέρες όταν αρνήθηκε το φλερτ της ασφάλειας ξεστομίζοντας τη φράση που τα λέει όλα: “Don't touch my junk”. Την επόμενη μέρα το ανάρτησε στο μπλογκ του για να ακολουθήσει κύμα διαμαρτυρίας στο ίντερνετ, στις εφημερίδες και στις ειδήσεις.

 

Ο πρωτοπόρος έχασε τη πτήση του και τώρα κινδυνεύει να πληρώσει 11.000$ πρόστιμο (μάλιστα αρχικά ήταν δέκα χιλιάδες, για να γίνουν έντεκα την επόμενη μέρα). Η φωτιά της επανάστασης όμως είχε ήδη ξεκινήσει: το σωματείο των πιλότων που έπρεπε να υποστεί το χούφτωμα δέκα φορές τη μέρα απείλησε με απεργίες διαρκείας και κατάφερε να εξαιρεθεί από το μέτρο. Το “Don't touch my junk” έγινε λάβαρο που ένωσε το πλήθος και ο κόσμος πάει στα αεροδρόμια της Καλιφόρνιας με T-shirt που αναγράφουν το σύνθημα. Τώρα κυκλοφορεί και σε τραγούδι.

 

 

Άξιος συνεχιστής του πρώτου επαναστάτη είναι επιβάτης που γδύθηκε μένοντας με το εσώρουχό του (οι περιγραφές μιλάνε για “πολύ στενό εσώρουχο”) και απείλησε να βγάλει αν δεν ήταν αρκετά φανερό ότι δεν κουβαλάει όπλα μαζικής καταστροφής. Θα το πληρώσει κι αυτός ακριβά αλλά έχει γίνει ήρωας για δύο λόγους: λόγω της πράξης και λόγω του γούστου του στα εσώρουχα.

 

Πέρα από την πλάκα, η ιστορία δείχνει ότι με το χιούμορ μπορεί να ασκηθεί μεγάλη πίεση. Το θέμα βρίσκεται καθημερινά στις σελίδες μεγάλων εφημερίδων και η TSA υποχρεώνεται να απολογείται χωρίς να πείθει κανέναν. Εύχομαι στους Αμερικάνους συντρόφους τη μεγαλύτερη επιτυχία, γιατί αν αποτύχουν, σε λίγα χρόνια στα αεροδρόμια θα χαιρόμαστε αν τη γλυτώνουμε με κολονοσκόπηση.

 

Aκολουθεί ο ύμνος:

 

 

(Σημείωση: στο Winsconsin, ρεπουμπλικάνος πυροβόλησε την τηλεόρασή του επειδή η κόρη της Sarah Palin συμμετέχει στο Dancing with the stars. Πραγματικά πρόκειται για την χώρα των αντιθέσεων.)

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr