Όχι, δεν βρέθηκε ο Δούρειος Ίππος

Όχι, δεν βρέθηκε ο Δούρειος Ίππος Facebook Twitter
4

 

Όχι, δεν βρέθηκε ο Δούρειος Ίππος Facebook Twitter

Μύθευμα αποδείχτηκε το δημοσίευμα που έλαβε έκταση και ανέφερε ότι Τούρκοι αρχαιολόγοι βρήκαν μεγάλη δομή από ξύλινες πλάκες που ανήκουν στον Δούρειο Ίππο, τον οποίο περιγράφει ο όμηρος στην Ιλιάδα του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «μια ομάδα Τούρκων αρχαιολόγων, υπό την επίβλεψη δύο αρχαιολόγων της Βοστόνης,  που πραγματοποιεί ανασκαφές στο σημείο όπου εικάζεται ότι βρισκόταν η ιστορική πόλη της Τροίας, στον λόφο του Χισαρλίκ της Τουρκίας, ανακάλυψε μια μεγάλη δομή από ξύλινες πλάκες που ανήκουν στον μυθικό Δούρειο Ιππο του Ομήρου».

Όχι, δεν βρέθηκε ο Δούρειος Ίππος Facebook Twitter

Σύμφωνα επίσης με τα δημοσιεύματα, «βρέθηκαν δεκάδες ξύλινες πλάκες, πάνω από 15 μέτρα μήκος, οι οποίες είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για κατασκευή πλοίων. Οι αρχαιολόγοι τις ανακάλυψαν δεμένες μαζί, με ασυνήθιστο τρόπο, σε μια περιοχή που ανήκει στην πόλη της Τροίας.

Η δομή που βρέθηκε, όπως αναφέρουν, ταιριάζει με την περιγραφή από τον Όμηρο του Δούρειου Ιππου».

Η πηγή της «είδησης» εντοπίζεται στο http://worldnewsdailyreport.com/, το οποίο όμως είναι σατιρικό σάιτ που κατά καιρούς «ξεγελά» τα mainstream έντυπα με τα δημοσιεύματα του.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Το κατά πόσο είμαστε διατεθειμένοι να πιστέψουμε οτιδήποτε διαβάζουμε στο διαδίκτυο χωρίς να ψάχνουμε τις πηγές το έννιωσα με μία φάρσα σε ένα photoshop του πετάλεπτου που έκανα στο blog μου πριν από λίγο καιρό.Στην συγκεκριμένη περίπτωση όχι μόνο δεν έψαξαν για τις πηγές μου αλλά αγνόησαν τερατωδώς και το περιεχόμενο της είδησης μιας και σε αυτήν περιέχονταν το... email του Μέγα Αλέξανδρου!!!Τπ κέρδος από αυτήν την φάρσα ήταν εκτός απο το αναπαραχθεί από τα περισσότερα portals τότε ,εκτός από το να γίνω σοφότερος για την επιδραση που έχει το διαδίκτυο πάνω μας ήταν και πλήθος ύβρεων και απειλών μιας και με πέρασαν για πράκτορα των Σκοπίων αλλά και καταγγελίες στην δίωξη ηλεκτρονικού εκγλήματος από διάφορους ευθιγείς ηλίθιους...Η φάρσα εδώ : http://filalithisblog.blogspot.gr/2014/09/4.html
Η έλλειψη κριτικής ικανότητας και ευκολοπιστίας έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας...Η ανωτέρω "είδηση" αναδημοσιευθηκε από πλήθος ιστολογίων και ιστοχώρων, κάτι που σημαίνει ότι η δημοσιογραφική έρευνα και η εξακρίβωση των πηγών αποτελούν άγνωστες λέξεις για μια μεγάλη μερίδα "δημοσιογράφων".
Με αφορμη αυτο το hoax, μπορειτε μπαινοντας στο meteo.gr να βρειτε την διαψευση για αλλο ενα hoax που επαιξε σε ιντερνετ και καναλια το τελευταιο διαστημα (έρχεται ο πιο ψυχρός χειμώνας της τελευταίας δεκαετίας).

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ