OHE: 290 εκατ. ανήλικα κορίτσια σε αναγκαστικούς γάμους στη Νότια Ασία

OHE: 290 εκατ. ανήλικα κορίτσια σε αναγκαστικούς γάμους στη Νότια Ασία Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Ο μεγαλύτερος αριθμός κοριτσιών που προχώρησαν σε αναγκαστικούς γάμους εντοπίζεται στη νότια Ασία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Τόσο οι οικονομικές δυσκολίες όσο και το κλείσιμο σχολείων λόγω της πανδημίας covid ανάγκασε οικογένειες να παντρέψουν τα κορίτσια τους, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις της Unicef που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

290 εκατομμύρια κορίτσια σε αναγκαστικούς γάμους

Στην περιοχή υπάρχουν 290 εκατομμύρια κορίτσια που αναγκάστηκαν να παντρευτούν, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 45% του συνόλου παγκοσμίως, σημείωσε η Unicef ζητώντας να γίνουν περισσότερες προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.

«Το γεγονός ότι η νότια Ασία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό παγκοσμίως κοριτσιών που παντρεύονται δεν είναι τίποτα λιγότερο από τραγικό», τόνισε η Νοάλα Σκίνερ, περιφερειακή διευθύντρια της Unicef για την Ασία.

«Ο γάμος σε παιδική ηλικία αποκλείει τα κορίτσια από την εκπαίδευση, θέτει την υγεία τους και την ευημερία τους σε κίνδυνο και υπονομεύει το μέλλον τους», πρόσθεσε.

Οι γονείς των κοριτσιών θεωρούν τον γάμο ως την καλύτερη επιλογή

Νέα έρευνα της Unicef, στην οποία περιλαμβάνονται μαρτυρίες και συζητήσεις με ανθρώπους σε 16 περιοχές του Μπανγκλαντές, της Ινδίας και του Νεπάλ, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πολλοί γονείς θεώρησαν τον γάμο ως την καλύτερη επιλογή για τις κόρες τους που είχαν περιορισμένες ευκαιρίες να πάνε σχολείο στη διάρκεια των lockdown λόγω της πανδημίας.

Η νόμιμη ηλικία γάμου για τις γυναίκες είναι τα 20 έτη στο Νεπάλ, τα 18 στην Ινδία, τη Σρι Λάνκα και το Μπανγκλαντές και τα 16 στο Αφγανιστάν. Στο Πακιστάν η νόμιμη ηλικία γάμου είναι τα 18 έτη, με εξαίρεση την επαρχία Σιντ, όπου είναι τα 16.

Η έρευνα της υπηρεσίας του ΟΗΕ επίσης βρήκε ότι οικογένειες που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα αναγκάστηκαν να παντρέψουν σε μικρή ηλικία τις κόρες τους στη διάρκεια της πανδημίας προκειμένου να μειώσουν το κόστος διαβίωσης.

Ως μέσο για την αντιμετώπιση του φαινομένου, η Unicef προωθεί την εφαρμογή μέτρων κοινωνικής προστασίας ώστε να αντιμετωπιστεί η φτώχεια, την προστασία του δικαιώματος των παιδιών στην εκπαίδευση, την καλύτερη εφαρμογή της νομοθεσίας και την αλλαγή των κοινωνικών κανόνων.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Πολίτες σε όλη την Αυστραλία πενθούν για τους 16 νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή - 25 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, ανάμεσά τους και ο δράστης
THE LIFO TEAM
Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, της Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη αναφέρουν, ότι στρατεύματα από τη «συμμαχία των προθύμων», με τη στήριξη των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να συνδράμουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των ουκρανικών δυνάμεων
THE LIFO TEAM
IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Διεθνή / IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Την ώρα που συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών σε έναν εμφύλιο πόλεμο που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, η «κραυγή» φορέων και οργανώσεων για βοήθεια στο Σουδάν ενισχύεται
THE LIFO TEAM