«Ωδή» στο κακάο, ευφάνταστα γλυκά και ρούχα από σοκολάτα: Μέσα στο εντυπωσιακό Salon du Chocolat του Παρισιού

«Ωδή» στο κακάο, ευφάνταστα γλυκά και ρούχα από σοκολάτα: Μέσα στο εντυπωσιακό Salon du Chocolat του Παρισιού Facebook Twitter
0

Το Salon du Chocolat άνοιξε σήμερα τις πύλες του στο Παρίσι και θα υποδέχεται τους επισκέπτες έως την 1η Νοεμβρίου. Φέτος, κεντρικό θέμα είναι η νέα τάση που επικρατεί στη σοκολατοποιία, το «bean-to-bar», δηλαδή σοκολατένιες δημιουργίες που παρασκευάζονται απευθείας από τους σπόρους κακάο.

Στο 23ο Σαλόνι Σοκολάτας θα δώσουν το παρόν περισσότεροι από 500 συμμετέχοντες από 60 χώρες, για μια έκθεση που σηματοδοτείται από την επιστροφή στην πρώτη μορφή της σοκολάτας, τους κόκκους του κακάο, επισημαίνουν οι διοργανωτές.

«Ωδή» στο κακάο, ευφάνταστα γλυκά και ρούχα από σοκολάτα: Μέσα στο εντυπωσιακό Salon du Chocolat του Παρισιού Facebook Twitter

Η αυλαία ανέβηκε σήμερα για τους επισκέπτες ενώ τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Στεφάν Τραβέρ. Όπως γίνεται κάθε χρόνο, διοργανώνονται εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό όπως καθημερινές επιδείξεις μόδας με ευφάνταστα ρούχα φτιαγμένα από σοκολάτα.

RDV tous les jours à 17h pour découvrir les sublimes robes en chocolat... Retour en images sur le show de la soirée Inaugurale ? #SalonduChocolatParis2017 #salonduchocolat #paris

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Salon du Chocolat (@salonduchocolat) στις


On vous attend dès 10h pour 5 jours de Show chocolaté ? #salonduchocolat #salonduchocolatparis2017 #paris

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Salon du Chocolat (@salonduchocolat) στις


Ο κόσμος επίσης θα έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά σοκολατένια γλυπτά, να παραστεί σε γευστικά εργαστήρια, να συναντηθεί με επαγγελματίες της ζαχαροπλαστικής αλλά και τους μεγαλύτερους καλλιεργητές και παραγωγούς κακάο σε ολόκληρο τον κόσμο, ιδίως από την Αφρική, την Ασία και τη Νότια Αμερική.


Τη Δευτέρα, θα απονεμηθούν τα «Διεθνή βραβεία Σοκολάτας» (International cocoa award), ένας θεσμός κατά τον οποίο βραβεύονται κάθε δύο χρόνια οι καλύτερες ποιότητες κακάο ανάλογα με την χώρα προέλευσής του, με τη συμμετοχή περίπου 50 χωρών παραγωγών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΟΜΙΛΙΑ

Διεθνή / Τραμπ για τον πόλεμο με το Ιράν: «Είναι μια βραχυπρόθεσμη εκδρομή, ο κόσμος μας σέβεται περισσότερο από ποτέ»

«Δεν θα υποχωρήσουμε μέχρι ο εχθρός να ηττηθεί ολοκληρωτικά και αποφασιστικά», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στη Φλόριντα
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: «Έχουμε εκπλήξεις, θα αυξηθούν η συχνότητα και το εύρος των εκτοξεύσεων», λέει το Ιράν

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ισραήλ βομβάρδισε αρχηγείο των Φρουρών της Επανάστασης και το Ιράν κλιμακώνει - Αναφορές για χτύπημα στη Βαγδάτη
THE LIFO TEAM