Ο ύποπτος ως δράστης της επίθεσης στο Μανχάταν ήταν πρώην οδηγός της Uber - Τι αναφέρει η εταιρία

Ο ύποπτος ως δράστης της επίθεσης στο Μανχάταν ήταν πρώην οδηγός της Uber - Τι αναφέρει η εταιρία Facebook Twitter
0

Ο 29χρονος Σαϊφούλο Σαΐποφ, που είναι ο ύποπτος ως δράστης της χθεσινής επίθεσης στο Μανχάταν, εργαζόταν παλαιότερα ως οδηγός για την Uber, όπως έγινε γνωστό. 

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και η εταιρία, σύμφωνα με το Time. Εκπρόσωπος της Uber δήλωσε πως «είμαστε τρομοκρατημένοι από αυτή την παράλογη πράξη βίας. Η σκέψη μας βρίσκεται στα θύματα και τις οικογένειές τους. Έχουμε επικοινωνήσει με τις αρχές για να παράσχουμε κάθε βοήθεια».

Σύμφωνα με το Business Insider, ο Σαΐποφ εργαζόταν ως οδηγός της Uber για πάνω από έξι μήνες και είχε πραγματοποιήσει περισσότερες από 1.400 διαδρομές. Στη συνέχεια ωστόσο, αποκλείστηκε από την υπηρεσία.

Ο ύποπτος ως δράστης της επίθεσης στο Μανχάταν ήταν πρώην οδηγός της Uber - Τι αναφέρει η εταιρία Facebook Twitter

Δεν έχει διευκρινιστεί για ποιον λόγο έγινε ο αποκλεισμός του, ωστόσο σύμφωνα με το CBS ο Σαΐποφ είχε τέσσερις τροχαίες παραβάσεις.

Η Uber επανεξετάζει τώρα το ιστορικό του 29χρονου στην εταιρία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρει αναφορές για θέματα ασφαλείας, όπως αναφέρει το Business Insider.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση στο Μανχάτα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης. Ένα φορτηγάκι παρέσυρε ποδηλάτες και διαβάτες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 8 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 11. Αστυνομικοί πυροβόλησαν τον 29χρονο οδηγό, καθώς βγήκε από το όχημα, και τον έθεσαν υπό κράτηση.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM