Ο Τζορτζ Κλούνεί ζητά μποϊκοτάζ των ξενοδοχείων του Σουλτάνου του Μπρουνέι - Παρέμβαση για τη θανατική ποινή

Ο Τζορτζ Κλούνεί ζητά μποϊκοτάζ των ξενοδοχείων του Σουλτάνου του Μπρουνέι - Παρέμβαση για τη θανατική ποινή Facebook Twitter
4

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ καλεί σε μποϊκοτάζ εναντίον των εννέα ξενοδοχείων που ανήκουν στον σουλτάνο του Μπρουνέι, ως αντίδραση στην βάρβαρη απόφαση του βασιλείου να επιβάλει θανατική ποινή για το ομοφυλοφιλικό σεξ.

Την Τετάρτη αποκαλύφθηκε ότι η ομοφυλοφιλία θα αποτελέσει πλέον κύριο αδίκημα στο έθνος του Μπρουνέι. Ο νόμος ισχύει μόνο για τους μουσουλμάνους και θα τιμωρείται με θάνατο δια του λιθοβολισμού.

Ο Κλούνεϊ ζητά με γραπτή παρέμβασή του να μποϊκοτάρουν τα ξενοδοχεία του Σουλτάνου Χασανάλ Μπολκιάχ.

«Από την 3η Απριλίου, το έθνος του Μπρουνέι θα ξεκινήσει να επιβάλει θάνατο με λιθοβολισμό σε οποιονδήποτε από τους πολίτες του  αποδειχθεί πως είναι ομοφυλόφιλος», έγραψε ο ηθοποιός.

«Ο επικεφαλής όλων είναι ο σουλτάνος του Μπρουνέι που είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Είναι ο ιδιοκτήτης της Υπηρεσίας Επενδύσεων του Μπρουνέι που κατέχει αρκετά όμορφα ξενοδοχεία», σημειώνει ο ηθοποιός και απαρίθμησε τα ξενοδοχεία.


1. Το Dorchester, Λονδίνο

2.  Το 45 Park Lane, Λονδίνο

3. Το Coworth Park, Ηνωμένο Βασίλειο

4. Το Beverly Hills Hotel, Μπέβερλι Χιλς

5. Το Ξενοδοχείο Bel-Air, Λος Άντζελες

6. Το Le Meurice, Παρίσι

7. Το Ξενοδοχείο Plaza Athenee, Παρίσι

8. Το Ξενοδοχείο Eden, Ρώμη

9. Το Ξενοδοχείο Principe di Savoia, Μιλάνο

«Είναι ωραία ξενοδοχεία. Οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί είναι ευγενικοί και δεν έχουν κανέναν ρόλο στην ιδιοκτησία αυτών των ιδιοκτησιών. Αλλά ας είμαστε σαφείς: κάθε φορά που μένουμε ή κάνουμε συναντήσεις ή δείπνα σε κάποιο από αυτά τα εννέα ξενοδοχεία, τοποθετούμε χρήματα απευθείας στις τσέπες των ανδρών που επιλέγουν να λιθοβολούν τους πολίτες τους επειδή είναι ομοφυλόφιλοι ή κατηγορούνται για μοιχεία», λέει ο Κλούνεϊ.

Το κάλεσμα του Κλούνεϊ σε μποϊκοτάζ έρχεται καθώς χθες έγινε γνωστό πως θα τιμωρούνται με λιθοβολισμό οι ομοφυλόφιλοι στο Μπρουνέι σύμφωνα νέους νόμους που θα τεθούν σε ισχύ από την επόμενη Τετάρτη.

Το Μπρουνέι είναι το πρώτο έθνος στη νοτιανατολική Ασία που επιβάλει τη θανατική ποινή για τους ομοφυλόφιλους βάσει του μουσουλμανικού νόμου της Σαρία.

Oι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα χαρακτήρισαν φρικτούς και αποτρόπαιους τους νέους νόμους, ζητώντας την άμεση απόσυρσή τους.

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταδικάσει την απόφαση του Μπρουνέι να θέσει σε ισχύ αυτές τις βάρβαρες ποινές» δήλωσε εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Διεθνή
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ