Ο Τζο Μπάιντεν έκανε δημοσίως το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα ότι είναι ασφαλές.

 

«Το κάνω αυτό για να δείξω ότι οι πολίτες πρέπει να είναι έτοιμοι, όταν θα είναι διαθέσιμο, να κάνουν το εμβόλιο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Ανυπομονώ για τη δεύτερη δόση», δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά τον εμβολιασμό.

 

Ο Μπάιντεν έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech στο νοσοκομείο ChristianaCare, στο Νιούαρκ του Ντέλαγουερ. Μαζί του ήταν η επόμενη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, η οποία είχε κάνει νωρίτερα την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

 

Η εκλεγμένη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις και ο σύζυγός της, Νταγκ Έμχοφ, θα κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της μεταβατικής ομάδας του Μπάιντεν, Τζεν Ψάκι.

 

 

 

«Είστε έτοιμος;», τον ρώτησε η Τέιμπ Μάσα, η νοσηλεύτρια που του έκανε το εμβόλιο. «Προχωρήστε όποια στιγμή είστε έτοιμη», της απάντησε ο Μπάιντεν και μετά τον εμβολιασμό ευχαρίστησε τους επιστήμονες και τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής. «Σας χρωστάμε πολλά, πραγματικά», συμπλήρωσε.

 

Στις δηλώσεις του, σημείωσε ότι αξίζουν κάποια εύσημα στη διοίκηση Τραμπ, για την επιχείρηση που έστησε για τον εμβολιασμό.

 

«Αυτή είναι μόνο η αρχή. Θα χρειαστεί χρόνος», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν. «Στο μεταξύ, ελπίζω ο κόσμος να ακούει όλους τους ειδικούς, που μιλάνε για την ανάγκη χρήσης μάσκας στις γιορτές και τήρησης αποστάσεων. Και αν δεν πρέπει να ταξιδέψετε, μην το κάνετε», συμπληρωσε.