Ο Τζιμπρίλ Σισέ κατηγορείται για ξέπλυμα χρημάτων και φορολογική απάτη

Ο Τζιμπρίλ Σισέ κατηγορείται για ξέπλυμα χρημάτων και φορολογική απάτη Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Αντιμέτωπος με ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ βρίσκεται ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος είναι ύποπτος κυρίως για ξέπλυμα χρημάτων και για φορολογική απάτη, μέσω της εταιρείας του.

Η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου της Μπαστιά, πραγματοποιήθηκε δίχως την παρουσία του πρώην άσου του Παναθηναϊκού, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για κατάχρηση εταιρικής περιουσίας, ξέπλυμα χρημάτων και φορολογικής απάτης, αλλά και παράλειψη λογιστικών εγγραφών. Ο εισαγγελέας της Μπαστιά, ζήτησε ποινή φυλάκισης ενός έτους με διετή αναστολή, με την υποχρέωση αποζημίωσης στο Δημόσιο Ταμείο. Η εισαγγελία ζητά και πρόστιμο 100.000 ευρώ. Η απόφαση αναμένεται μέχρι τις 13 Νοεμβρίου.

Η ανώνυμη εταιρεία του διαχειρίζεται κυρίως τα εισοδήματά από τις δραστηριότητές του μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, κυρίως ως DJ και σχολιαστής ποδοσφαιρικών αγώνων στην τηλεόραση.

Η νομική έρευνα άρχισε όταν η εταιρεία του υποχρεώθηκε σε αναγκαστική εκκαθάριση το 2020. Ο συνδεδεμένος τρεχούμενος λογαριασμός οφείλει 550.000 ευρώ, γεγονός που συνιστά, σύμφωνα με την εισαγγελία, κατάχρηση εταιρικής περιουσίας. Η εισαγγελία θεωρεί ότι δεν δήλωσε το ποσό αυτό στην εφορία και τον κατηγορεί για φορολογικής απάτης: «Μεταφέρει χρήματα στους τραπεζικούς του λογαριασμούς», υποστήριξε ο εισαγγελέας.

Παράλληλα, το δικαστήριο τον κατηγορεί για φορολογική οφειλή 230.000 ευρώ, όπως και για απόκρυψη ΦΠΑ και δήλωσης εταιρικού φόρου. Την ώρα της έρευνας ο πρώην ποδοσφαιριστής δήλωνε μηνιαίο εισόδημα 10.000 ευρώ. «Πολλά έξοδα είχαν γίνει χωρίς δικαιολογητικά», τόνισε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

«Χρωστάει τεράστια ποσά στην εφορία»

Ο δικηγόρος του Σισέ, πάντως, αμφισβητεί οποιαδήποτε σκόπιμη κίνηση από την πλευρά του πελάτη του: «Δημιούργησε αυτήν την εταιρεία δικαιωμάτων εικόνας και δεν έχει τις δεξιότητες να διαχειριστεί την επιχείρησή του. Είναι μια πολύ μικρή επιχείρηση. Δεν μπορεί να υπάρξει ξέπλυμα μαύρου χρήματος αφού δεν υπάρχει φορολογική απάτη. Είχε δυσκολίες με τη λογιστική εταιρεία που δεν διαχειρίστηκε καλά τον φάκελο και δεν τον ενημέρωσε αμέσως».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ επαναφέρει το εκτελεστικό απόσπασμα για να «ενισχύσει» τη θανατική ποινή

Ο Τραμπ ζητά επίσης από το υπουργείο Δικαιοσύνης να επιδιώκει τη θανατική ποινή όπου αυτή προβλέπεται από τον νόμο, όταν κατηγορούμενοι είναι παράτυποι μετανάστες
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΡΕΖΑ ΠΑΧΛΑΒΙ

Διεθνή / Ρεζά Παχλαβί: Ο εξόριστος πρίγκιπας καλεί τον Φρίντριχ Μερτς να διακόψει τις συνομιλίες με το καθεστώς στην Τεχεράνη

Η επίσκεψη του εξόριστου πρίγκιπα του ιρανικού θρόνου στο Βερολίνο έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ενώ υπουργοί της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκαν να συναντηθούν μαζί του
THE LIFO TEAM