Ο Τζιμπρίλ Σισέ κατηγορείται για ξέπλυμα χρημάτων και φορολογική απάτη

Ο Τζιμπρίλ Σισέ κατηγορείται για ξέπλυμα χρημάτων και φορολογική απάτη Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Αντιμέτωπος με ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ βρίσκεται ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος είναι ύποπτος κυρίως για ξέπλυμα χρημάτων και για φορολογική απάτη, μέσω της εταιρείας του.

Η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου της Μπαστιά, πραγματοποιήθηκε δίχως την παρουσία του πρώην άσου του Παναθηναϊκού, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για κατάχρηση εταιρικής περιουσίας, ξέπλυμα χρημάτων και φορολογικής απάτης, αλλά και παράλειψη λογιστικών εγγραφών. Ο εισαγγελέας της Μπαστιά, ζήτησε ποινή φυλάκισης ενός έτους με διετή αναστολή, με την υποχρέωση αποζημίωσης στο Δημόσιο Ταμείο. Η εισαγγελία ζητά και πρόστιμο 100.000 ευρώ. Η απόφαση αναμένεται μέχρι τις 13 Νοεμβρίου.

Η ανώνυμη εταιρεία του διαχειρίζεται κυρίως τα εισοδήματά από τις δραστηριότητές του μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, κυρίως ως DJ και σχολιαστής ποδοσφαιρικών αγώνων στην τηλεόραση.

Η νομική έρευνα άρχισε όταν η εταιρεία του υποχρεώθηκε σε αναγκαστική εκκαθάριση το 2020. Ο συνδεδεμένος τρεχούμενος λογαριασμός οφείλει 550.000 ευρώ, γεγονός που συνιστά, σύμφωνα με την εισαγγελία, κατάχρηση εταιρικής περιουσίας. Η εισαγγελία θεωρεί ότι δεν δήλωσε το ποσό αυτό στην εφορία και τον κατηγορεί για φορολογικής απάτης: «Μεταφέρει χρήματα στους τραπεζικούς του λογαριασμούς», υποστήριξε ο εισαγγελέας.

Παράλληλα, το δικαστήριο τον κατηγορεί για φορολογική οφειλή 230.000 ευρώ, όπως και για απόκρυψη ΦΠΑ και δήλωσης εταιρικού φόρου. Την ώρα της έρευνας ο πρώην ποδοσφαιριστής δήλωνε μηνιαίο εισόδημα 10.000 ευρώ. «Πολλά έξοδα είχαν γίνει χωρίς δικαιολογητικά», τόνισε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

«Χρωστάει τεράστια ποσά στην εφορία»

Ο δικηγόρος του Σισέ, πάντως, αμφισβητεί οποιαδήποτε σκόπιμη κίνηση από την πλευρά του πελάτη του: «Δημιούργησε αυτήν την εταιρεία δικαιωμάτων εικόνας και δεν έχει τις δεξιότητες να διαχειριστεί την επιχείρησή του. Είναι μια πολύ μικρή επιχείρηση. Δεν μπορεί να υπάρξει ξέπλυμα μαύρου χρήματος αφού δεν υπάρχει φορολογική απάτη. Είχε δυσκολίες με τη λογιστική εταιρεία που δεν διαχειρίστηκε καλά τον φάκελο και δεν τον ενημέρωσε αμέσως».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Το Ιράν εξετάζει την πρόταση των ΗΠΑ ενώ ο Τραμπ απειλεί: «Αν δεν συμφωνήσουν, οι βομβαρδισμοί θα αρχίσουν»

Η Τεχεράνη μελετά το αμερικανικό σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, ενώ η Ουάσινγκτον συνεχίζει τις στρατιωτικές πιέσεις και τις απειλές για νέα χτυπήματα
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΪΟΣ

Διεθνή / Χανταϊός: Επιβεβαιώθηκαν τα 5 από τα 8 φερόμενα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε πως θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα, δεδομένου της περιόδου επώασης της νόσου που μπορεί να φτάσει έως και τις έξι εβδομάδες
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / ΕΕ: Αποζημιώσεις από αεροπορικές ακόμη και σε ακυρώσεις πτήσεων λόγω καυσίμων

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να αποζημιώνουν τους επιβάτες ακόμη και όταν ακυρώνουν πτήσεις λόγω έλλειψης ή ακριβού καυσίμου
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Η στιγμή που ο καπετάνιος ανακοινώνει τον πρώτο θάνατο - Είναι «από φυσικά αίτια» είπε

Βίντεο από τη στιγμή που ο καπετάνιος του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου καθησυχάζει τους επιβάτες, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Το μεγαλύτερο εμπόδιο για συμφωνία με το Ιράν ίσως είναι ο εγωισμός του Τραμπ

Οι συνεχείς επιθέσεις και η σκληρή ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο Ιράν προκαλούν ανησυχία σε διπλωματικούς κύκλους, που φοβούνται ότι μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο σε μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών
THE LIFO TEAM
«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ