Ο Τζιμπρίλ Σισέ κατηγορείται για ξέπλυμα χρημάτων και φορολογική απάτη

Ο Τζιμπρίλ Σισέ κατηγορείται για ξέπλυμα χρημάτων και φορολογική απάτη Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Αντιμέτωπος με ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ βρίσκεται ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος είναι ύποπτος κυρίως για ξέπλυμα χρημάτων και για φορολογική απάτη, μέσω της εταιρείας του.

Η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου της Μπαστιά, πραγματοποιήθηκε δίχως την παρουσία του πρώην άσου του Παναθηναϊκού, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για κατάχρηση εταιρικής περιουσίας, ξέπλυμα χρημάτων και φορολογικής απάτης, αλλά και παράλειψη λογιστικών εγγραφών. Ο εισαγγελέας της Μπαστιά, ζήτησε ποινή φυλάκισης ενός έτους με διετή αναστολή, με την υποχρέωση αποζημίωσης στο Δημόσιο Ταμείο. Η εισαγγελία ζητά και πρόστιμο 100.000 ευρώ. Η απόφαση αναμένεται μέχρι τις 13 Νοεμβρίου.

Η ανώνυμη εταιρεία του διαχειρίζεται κυρίως τα εισοδήματά από τις δραστηριότητές του μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, κυρίως ως DJ και σχολιαστής ποδοσφαιρικών αγώνων στην τηλεόραση.

Η νομική έρευνα άρχισε όταν η εταιρεία του υποχρεώθηκε σε αναγκαστική εκκαθάριση το 2020. Ο συνδεδεμένος τρεχούμενος λογαριασμός οφείλει 550.000 ευρώ, γεγονός που συνιστά, σύμφωνα με την εισαγγελία, κατάχρηση εταιρικής περιουσίας. Η εισαγγελία θεωρεί ότι δεν δήλωσε το ποσό αυτό στην εφορία και τον κατηγορεί για φορολογικής απάτης: «Μεταφέρει χρήματα στους τραπεζικούς του λογαριασμούς», υποστήριξε ο εισαγγελέας.

Παράλληλα, το δικαστήριο τον κατηγορεί για φορολογική οφειλή 230.000 ευρώ, όπως και για απόκρυψη ΦΠΑ και δήλωσης εταιρικού φόρου. Την ώρα της έρευνας ο πρώην ποδοσφαιριστής δήλωνε μηνιαίο εισόδημα 10.000 ευρώ. «Πολλά έξοδα είχαν γίνει χωρίς δικαιολογητικά», τόνισε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

«Χρωστάει τεράστια ποσά στην εφορία»

Ο δικηγόρος του Σισέ, πάντως, αμφισβητεί οποιαδήποτε σκόπιμη κίνηση από την πλευρά του πελάτη του: «Δημιούργησε αυτήν την εταιρεία δικαιωμάτων εικόνας και δεν έχει τις δεξιότητες να διαχειριστεί την επιχείρησή του. Είναι μια πολύ μικρή επιχείρηση. Δεν μπορεί να υπάρξει ξέπλυμα μαύρου χρήματος αφού δεν υπάρχει φορολογική απάτη. Είχε δυσκολίες με τη λογιστική εταιρεία που δεν διαχειρίστηκε καλά τον φάκελο και δεν τον ενημέρωσε αμέσως».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Ποιος είναι ο 88χρονος που αγκάλιασε - «Εκπλήρωσε την επιθυμία της αποθανούσας συζύγου του», γράφουν διεθνή ΜΜΕ

Το βίντεο που καταγράφει την πριγκίπισσα να αγκαλιάζει τον ηλικιωμένο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ

Διεθνή / «Στον πάγο» η αποστολή Βανς στο Ισλαμαμπάντ – Χωρίς απάντηση από την Τεχεράνη οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ–Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της αποστολής ακόμη και άμεσα, εφόσον η Τεχεράνη δώσει σήμα ότι είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ την καλεί να καταργήσει τον νόμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που προώθησε ο Όρμπαν

Σύμφωνα με την απόφαση ο νόμος για την προστασία των παιδιών του 2021 εισάγει παράνομη διάκριση εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος παραβιάζει τον Χάρτη θεμελιωδών αξιών της ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM