Ο Τζέιμι Όλιβερ ζητά δωρεάν σχολικά γεύματα για περισσότερα παιδιά

Ο Τζέιμι Όλιβερ ζητά δωρεάν σχολικά γεύματα για περισσότερα παιδιά Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Ο διάσημος σεφ Τζέιμι Όλιβερ επιμένει ότι «σήμερα περισσότερο από ποτέ» υπάρχει ανάγκη να διευρυνθεί ο αριθμός των παιδιών που θα πρέπει να είναι επιλέξιμα για δωρεάν σχολικά γεύματα.

Μιλώντας στην εκπομπή Today του BBC Radio 4, ο Όλιβερ είπε ότι τα προνόμια και τα εισοδηματικά κριτήρια, που πρέπει να πληρούν οι γονείς για να δικαιούνται τα παιδιά τους δωρεάν σχολικά γεύματα θα πρέπει να διευρυνθούν.

Τα παιδιά όσων έχουν μεταξύ άλλων ετήσιο εισόδημα που δεν υπερβαίνει τις 7.400 λίρες, ή λαμβάνουν άλλο επίδομα, δικαιούνται δωρεάν σχολικά γεύματα.

«Εάν έχει κάποιος εισόδημα άνω των 7.400 λιρών, δεν θα λάβει αυτό το δωρεάν σχολικό γεύμα. Αλλά νομίζω ότι όλοι θα συμφωνούσαμε ότι υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ των κριτηρίων και της πραγματικότητας.

«Τώρα υπάρχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ ... αν η κυβέρνηση άνοιγε το όριο για το ποιος θα μπορούσε να έχει δωρεάν σχολικό γεύμα, αυτό θα βοηθήσει πραγματικά στην εξασφάλιση πολύ καλύτερης εξυπηρέτησης σε 26.000 σχολεία στη χώρα».

Ο 47χρονος Όλιβερ, αν και τελικά κατάφερε να πιέσει τον πρώην πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να ακούσει την πρόταση του για τα δωρεάν σχολικά γεύματα, είπε ότι έφτασε στο σημείο να χρειαστεί σχεδόν να πεθάνει ένα παιδί για να εξετάσει την πρότασή του αυτή ο Τζόνσον.

«Έχω περάσει μια ζωή όχι μόνο απασχολώντας πάνω από 20.000 ανθρώπους, αλλά ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο λέγοντας πόσο λαμπρή είναι η Βρετανία.

»Αυτό πρέπει να κάνουμε ως χώρα. Έχουμε μια απίστευτη χώρα, αλλά το να κάνουμε γρήγορες εμπορικές συμφωνίες με τον χαμηλότερο κοινό παρονομαστή και να απειλούμε τη βρετανική γεωργία και τους βρετανούς παραγωγούς είναι εντελώς απαίσιο».

Πρόσθεσε ακόμη πως «Η πραγματικότητα είναι ότι, αν μιλήσεις με τα καλύτερα μυαλά στα οικονομικά, στη χώρα, στον κόσμο, θα σου πουν ότι αν βγάζεις υγιέστερα παιδιά, θα έχεις μια πιο παραγωγική, πιο κερδοφόρα χώρα, καλύτερο ΑΕΠ. Για να το κάνει κάποιος αυτό, πρέπει να σκεφτεί τι θα γίνει σε 10 έως 20 χρόνια, όχι στην επόμενη τριετία».

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Διεθνή / Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Επιστολή 209 πρώην πρέσβεων και ανώτερων διπλωματών της ΕΕ καλεί σε άμεση δράση για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη - Ζητούν κυρώσεις, περιορισμούς σε εμπόριο και έρευνα, αν η ΕΕ δεν αναλάβει συλλογική πρωτοβουλία
LIFO NEWSROOM
«Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

Διεθνή / «Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

«Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι σαφής σε ό,τι αφορά την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους. Δεν θα προσχωρήσουμε στην πρωτοβουλία αυτή» ξεκαθάρισε ο καγκελάριος
LIFO NEWSROOM
«Φοβάμαι να πάω στο σινεμά»: Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλί στο «Lightyear» τρομοκράτησε τον Snoop Dogg

Διεθνή / «Φοβάμαι να πάω στο σινεμά»: Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλί στο «Lightyear» τρομοκράτησε τον Snoop Dogg

Ο Αμερικανός ράπερ είπε ότι ένιωσε «φοβισμένος» όταν πήγε τον εγγονό του στον κινηματογράφο και χρειάστηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το ομόφυλο ζευγάρι που εμφανίζεται στην ταινία
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι ανάμεσα στους νεκρούς αεροπορικών πληγμάτων του Ισραήλ εναντίον νοσοκομείου

Διεθνή / Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι ανάμεσα στους νεκρούς αεροπορικών πληγμάτων του Ισραήλ εναντίον νοσοκομείου

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αναγνώρισαν ότι διεξήγαγαν πλήγμα «στην περιοχή του νοσοκομείου» Νάσερ και πρόσθεσαν ότι «στόχος δεν ήταν οι δημοσιογράφοι»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να χρησιμοποιήσει πλουτόνιο του Ψυχρού Πολέμου σε πυρηνικούς αντιδραστήρες

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να χρησιμοποιήσει πλουτόνιο του Ψυχρού Πολέμου σε πυρηνικούς αντιδραστήρες

Η κυβέρνηση Τραμπ σκοπεύει να διαθέσει 20 τόνους πλουτονίου από αποσυναρμολογημένες πυρηνικές κεφαλές σε εταιρείες ενέργειας των ΗΠΑ για χρήση σε αντιδραστήρες, με κόστος μεταφοράς και επεξεργασίας να βαραίνει τη βιομηχανία
LIFO NEWSROOM