Ο τύπος που ξεγέλασε την Ryanair - Έκανε το παλτό του «ντουλάπα» για να γλιτώσει τη βαλίτσα

Ο τύπος που ξεγέλασε την Ryanair - Έκανε το παλτό του «ντουλάπα» για να γλιτώσει τη βαλίτσα Facebook Twitter
0

Ένας 30χρονος Βρετανός έγινε viral στο Facebook, επειδή ισχυρίζεται πως βρήκε έναν πρωτότυπο, αν και όχι ιδιαίτερο βολικό τρόπο, για να αποφύγει την νέα, έξτρα χρέωση της Ryanair για τις αποσκευές 10 κιλών. 

Ο Λι Σεμίνο μαγνητοσκόπησε την προσπάθεια του, καθώς επιβιβάστηκε σε πτήση της Ryanair έχοντας ράψει ολόκληρη την γκαρνταρόμπα που ήθελε να πάρει μαζί του μέσα στο παλτό του. 

Με βάση τη νέα πολιτική της εταιρείας, που τέθηκε σε ισχύ την 1η Νοεμβρίου, οι επιβάτες υποχρεώνονται να πληρώνουν 9 ευρώ, για κάθε σακίδιο ή τσάντα που κουβαλούν στην καμπίνα αλλά δεν χωράει κάτω από το κάθισμα ή ζυγίζει περισσότερο από 10 κιλά.

Ο τύπος που ξεγέλασε την Ryanair - Έκανε το παλτό του «ντουλάπα» για να γλιτώσει τη βαλίτσα Facebook Twitter
Ο τύπος που ξεγέλασε την Ryanair - Έκανε το παλτό του «ντουλάπα» για να γλιτώσει τη βαλίτσα Facebook Twitter

Όπως λέει ο 30χρονος, «λατρεύει» να πετά με την Ryanair επειδή είναι πάντοτε ακριβής στις ώρες πτήσης και «όλα δουλεύουν "ρολόι"». Όμως η νέα χρέωση που εισήγαγαν οι αερογραμμές τον βρίσκει αντίθετο και για αυτόν τον λόγο αποφάσισε να την αποφύγει πάση θυσία. 

Ο Σεμίνο μοιράστηκε στο facebook τον τρόπο με τον οποίο μετέτρεψε το παλτό που φορούσε στο ταξίδι σε κανονική... ντουλάπα, και που φέρεται να του επέτρεψε να πάρει τα υπόλοιπα ρούχα του μαζί του, χωρίς να πληρώσει τα 9 ευρώ. 

«Ταξιδεύω συνέχεια με την Ryanair, γιατί προσφέρει φτηνά εισιτήρια για σημαντικούς προορισμούς. Επειδή ταξιδεύω τόσο συχνά, ξέρω τα πάντα για τις χρεώσεις των αποσκευών και πάντα καταφέρνω να μεταφέρω τα ρούχα μου στην χειραποσκευή», δήλωσε στην Daily Mail. 

«Είχα ένα παλιό πανωφόρι στο σπίτι και σκέφτηκα να ρωτήσω τι μπορούν να κάνουν οι ντόπιοι μόδιστροι», λέει για την ιδιότυπη μετατροπή του παλτού. «Βρήκα έναν φιλικό ράφτη που το έφτιαξε με τέτοιο τρόπο, ώστε να χωρά το περιεχόμενο μιας μικρής βαλίτσας». 

Ο ράφτης έφτιαξε οχτώ χωρίσματα μέσα στο παλτό, τα οποία μπορούσαν να υποδεχτούν πλήθος ρούχων και εσωρούχων. Σε μικρές πλαστικές σακούλες, πρόσθεσε ακόμα και την οδοντόβουρτσα, το σαπούνι και την οδοντόκρεμά του». 

Στην αρχή φοβόταν πως το παλτό θα φαινόταν ιδιαιτέρως φουσκωμένο και δεν θα τα κατάφερνε αλλά τελικά η προσπάθειά του στέφθηκε με επιτυχία καθώς ο Σεμίνο πέρασε όλους τους ελέγχους και μπήκε στο αεροπλάνο.

«Πίστευα ότι φαινόμουν γελοίος, αλλά τελικά κανείς δεν μπορούσε να το δει. Αν πρέπει να λείψεις για μία ή δύο ημέρες, γιατί να πληρώσεις την έξτρα χρέωση;» αναρωτήθηκε.

Στο παρελθόν η εταιρεία χρέωνε 28 ευρώ για αποσκευές έως 20 κιλά αλλά με τη νέα πολιτική, οι αποσκευές 10 κιλών κοστίζουν 9 ευρώ. Παράλληλα οι αερογραμμές αύξησαν τον αποδεκτό όγκο για τη δωρεάν, μικρή χειραποσκευή κατά 40%.

Εκπρόσωπος της Ryanair δεν άφησε ασχολίαστη την επιτυχία του Σεμίνο: «Χάρη στην δυνατότητα μεταφοράς δωρεάν αποσκευής έως και 40% μεγαλύτερης από ότι στο παρελθόν και στην φθηνή λύση των 9 ευρώ για αποσκευές βάρους έως 10 κιλά, οι πελάτες της Ryanair μπορούν να παίρνουν όσα χρειάζονται χωρίς να επιβιβάζονται στο αεροπλάνο σαν τη μασκότ των ελαστικών Michelin ή τον Τζόι από τα Φιλαράκια». 

Ο τύπος που ξεγέλασε την Ryanair - Έκανε το παλτό του «ντουλάπα» για να γλιτώσει τη βαλίτσα Facebook Twitter
Ο τύπος που ξεγέλασε την Ryanair - Έκανε το παλτό του «ντουλάπα» για να γλιτώσει τη βαλίτσα Facebook Twitter
Ο τύπος που ξεγέλασε την Ryanair - Έκανε το παλτό του «ντουλάπα» για να γλιτώσει τη βαλίτσα Facebook Twitter
Ο τύπος που ξεγέλασε την Ryanair - Έκανε το παλτό του «ντουλάπα» για να γλιτώσει τη βαλίτσα Facebook Twitter

Με πληροφορίες από Daily Mail

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Διεθνή / Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διευκρινίζει ότι η μοναξιά δεν είναι το ίδιο με την απομόνωση - Η μοναξιά είναι το «επώδυνο συναίσθημα» που νιώθουν όσοι δεν έχουν τις σχέσεις που επιθυμούν
LIFO NEWSROOM
«Τσιπάκια» στο δέρμα και ρομπότ στις φυλακές, προτείνουν τεχνολογικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / «Τσιπάκια» στο δέρμα και ρομπότ στις φυλακές, προτείνουν τεχνολογικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η υπουργός Δικαιοσύνης στη Βρετανία ζήτησε «βαθιά συνεργασία» με τον τεχνολογικό τομέα για την επίλυση της κρίσης στο σωφρονιστικό σύστημα και έλαβε διάφορες προτάσεις
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι: Ο σοσιαλισμός με τις λεπτές γραβάτες

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο σοσιαλισμός με τις λεπτές γραβάτες

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης έχει ριζοσπαστικές ιδέες, αλλά μια γκαρνταρόμπα προσεκτικά συμβατική, παρατηρεί ο αμερικανικός Τύπος, που βάζει στο επίκεντρο και τις στιλιστικές επιλογές του 33χρονου πολιτικού
LIFO NEWSROOM
Ταϊλάνδη: Σε διαθεσιμότητα η πρωθυπουργός μετά τη διαρροή τηλεφωνικής συνομιλίας 

Διεθνή / Ταϊλάνδη: Σε διαθεσιμότητα η πρωθυπουργός μετά τη διαρροή τηλεφωνικής συνομιλίας 

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης απομάκρυνε προσωρινά από τα καθήκοντά της την Παετονγκτάρν Σιναβάτρα - Πιέσεις για παραίτηση μετά τον σάλο από βίντεο στο οποίο αποκαλεί τον πρώην Καμποτζιανό ηγέτη «θείο» και επικρίνει Ταϊλανδό στρατιωτικό διοικητή
LIFO NEWSROOM
Αυστραλία: 1.200 παιδιά θα εξεταστούν για μολυσματικές ασθένειες μετά τη σύλληψη εργαζόμενου σε βρεφονηπιακούς για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Αυστραλία: 1.200 παιδιά θα εξεταστούν για μολυσματικές ασθένειες μετά τη σύλληψη εργαζόμενου σε βρεφονηπιακούς για σεξουαλική κακοποίηση

Σύμφωνα με την αστυνομία της Βικτώριας ο 26χρονος Τζόσουα Μπράουν επιτέθηκε σεξουαλικά σε βρέφη και παιδιά που φρόντιζε σε κέντρο παιδικής μέριμνας στα δυτικά προάστια
LIFO NEWSROOM