Ο τυφώνας «Ιγνάτιος» σαρώνει τη Γερμανία: Τραυματίες, καταστροφές και 50.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Ο τυφώνας «Ιγνάτιος» σαρώνει τη Γερμανία: Σφοδρή κακοκαιρία από τον τυφώνα "Ιγνάτιος" Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / GETTY IMAGES
0

Ο τυφώνας «Ιγνάτιος» πλήττει από το πρωί τη Γερμανία με ιδιαίτερη σφοδρότητα, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, πέντε άτομα έχουν τραυματιστεί είτε επιβαίνοντας σε αυτοκίνητα τα οποία χτυπήθηκαν από ξεριζωμένα δέντρα είτε σε άλλα τροχαία ατυχήματα που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία.

Στο Βρανδεμβούργο, ο μηχανοδηγός αμαξοστοιχίας τραυματίστηκε σοβαρά όταν, ενώ προσπαθούσε να απομακρύνει δέντρο από τις γραμμές, χτυπήθηκε από άλλο δέντρο. Στην Σαξονία - 'Ανχαλτ ένας 62χρονος ποδηλάτης τραυματίστηκε επίσης από την πτώση δέντρου και χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο με ελικόπτερο. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί σήμερα περισσότερες από 800 κλήσεις για βοήθεια, ενώ περισσότερα από 50.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Στο Βερολίνο πνέουν σήμερα ισχυροί άνεμοι και έως αύριο θα παραμείνουν κλειστά πάρκα και ζωολογικοί κήποι.

Ο τυφώνας «Ιγνάτιος» σαρώνει τη Γερμανία: Σφοδρή κακοκαιρία από τον τυφώνα "Ιγνάτιος" Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / GETTY IMAGES

Προβλήματα και καθυστερήσεις διαπιστώνονται όλη την ημέρα στη λειτουργία των σιδηροδρόμων, κυρίως στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν και στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, ενώ στη Θουριγγία, τη Σαξονία και και την Σαξονία - 'Ανχαλτ η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών έχει διακοπεί μέχρι νεωτέρας. Η ταχύτητα των ανέμων σε περιοχές του Μέλανα Δρυμού έφθασε σήμερα ακόμη και τα 166 χλμ/ώρα.

Ο τυφώνας «Ιγνάτιος» σαρώνει τη Γερμανία: Σφοδρή κακοκαιρία από τον τυφώνα "Ιγνάτιος" Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / GETTY IMAGES

Η Ομοσπονδιακή Μετεωρολογική Υπηρεσία σήμανε νωρίτερα σήμερα λήξη συναγερμού για τις ανατολικές περιοχές της χώρας, όπου η κακοκαιρία φαίνεται να υποχωρεί, συνιστά ωστόσο στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ ΔΙΚΗ FACEBOOK

Διεθνή / Στο εδώλιο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Άρχισε η δίκη «σταθμός» - Έδωσε την ίδια απάντηση πάνω από 12 φορές

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος ίδρυσε το Facebook όταν ήταν φοιτητής το 2004, κατέθεσε για την υπόθεση εθισμού στην τεχνολογία, μετά από αγωγές εναντίον της Meta και του YouTube
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΑΒΑΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Διεθνή / Ισπανία: Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα, εν μέσω κρίσης καυσίμων και απορριμμάτων στην Αβάνα

Στην Αβάνα, η έλλειψη πετρελαίου έχει αρχίσει να παραλύει ακόμη και την αποκομιδή απορριμμάτων, με τους δρόμους να γεμίζουν σκουπίδια και τις αρχές να προχωρούν σε έκτακτα μέτρα
THE LIFO TEAM