Ο τυφώνας «Ιγνάτιος» σαρώνει τη Γερμανία: Τραυματίες, καταστροφές και 50.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Ο τυφώνας «Ιγνάτιος» σαρώνει τη Γερμανία: Σφοδρή κακοκαιρία από τον τυφώνα "Ιγνάτιος" Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / GETTY IMAGES
0

Ο τυφώνας «Ιγνάτιος» πλήττει από το πρωί τη Γερμανία με ιδιαίτερη σφοδρότητα, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, πέντε άτομα έχουν τραυματιστεί είτε επιβαίνοντας σε αυτοκίνητα τα οποία χτυπήθηκαν από ξεριζωμένα δέντρα είτε σε άλλα τροχαία ατυχήματα που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία.

Στο Βρανδεμβούργο, ο μηχανοδηγός αμαξοστοιχίας τραυματίστηκε σοβαρά όταν, ενώ προσπαθούσε να απομακρύνει δέντρο από τις γραμμές, χτυπήθηκε από άλλο δέντρο. Στην Σαξονία - 'Ανχαλτ ένας 62χρονος ποδηλάτης τραυματίστηκε επίσης από την πτώση δέντρου και χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο με ελικόπτερο. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί σήμερα περισσότερες από 800 κλήσεις για βοήθεια, ενώ περισσότερα από 50.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Στο Βερολίνο πνέουν σήμερα ισχυροί άνεμοι και έως αύριο θα παραμείνουν κλειστά πάρκα και ζωολογικοί κήποι.

Ο τυφώνας «Ιγνάτιος» σαρώνει τη Γερμανία: Σφοδρή κακοκαιρία από τον τυφώνα "Ιγνάτιος" Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / GETTY IMAGES

Προβλήματα και καθυστερήσεις διαπιστώνονται όλη την ημέρα στη λειτουργία των σιδηροδρόμων, κυρίως στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν και στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, ενώ στη Θουριγγία, τη Σαξονία και και την Σαξονία - 'Ανχαλτ η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών έχει διακοπεί μέχρι νεωτέρας. Η ταχύτητα των ανέμων σε περιοχές του Μέλανα Δρυμού έφθασε σήμερα ακόμη και τα 166 χλμ/ώρα.

Ο τυφώνας «Ιγνάτιος» σαρώνει τη Γερμανία: Σφοδρή κακοκαιρία από τον τυφώνα "Ιγνάτιος" Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / GETTY IMAGES

Η Ομοσπονδιακή Μετεωρολογική Υπηρεσία σήμανε νωρίτερα σήμερα λήξη συναγερμού για τις ανατολικές περιοχές της χώρας, όπου η κακοκαιρία φαίνεται να υποχωρεί, συνιστά ωστόσο στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM