No.1

Ο Τρουντό ξεχωρίζει και πάλι στη συγκινητική υποδοχή των προσφύγων

Ο Τρουντό ξεχωρίζει και πάλι στη συγκινητική υποδοχή των προσφύγων Facebook Twitter
2

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τρουντό εξακολουθεί να σπάει τα πρωτόκολλα και τις καθιερωμένες νόρμες και να λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο από τους πολιτικούς ηγέτες που ξέρουμε. Αργά το βράδυ (ώρα Καναδά) έσπευσε στο αεροδρόμιο του Τορόντο για να ανοίξει την αγκαλιά του και να υποδεχθεί αυτοπροσώπως τους πρώτους 163 Σύρους πρόσφυγες που έφτασαν στη χώρα τους με στρατιωτικό αεροσκάφος, δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη ζεστή φιλοξενία που θα έχουν στην παγωμένη χώρα του αμερικανικού Βορρά.

«Αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος ως πρόσφυγες και θα βγουν από το αεροδρόμιο ως μόνιμοι κάτοικοι Καναδά, με αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης, κάρτα υγείας και μια ευκαιρία να γίνουν εντελώς Καναδοί. Όλοι θα θυμούνται την ημέρα αυτή» δήλωσε ο Τρουντό και πρόσθεσε «για τον Καναδά είναι πηγή δύναμης να υποδέχεται τους πρόσφυγες αυτούς και να τους προσφέρει απλόχερα ένα μέλλον γι' αυτούς και τα παιδιά τους», πριν πάει να χαιρετήσει κάθε έναν ξεχωριστά από τους πρόσφυγες.

Ο Τρουντό ξεχωρίζει και πάλι στη συγκινητική υποδοχή των προσφύγων Facebook Twitter

Ο Καναδάς είναι η πρώτη βορειοαμερικανική χώρα που ανοίγει τα σύνορα της για τους Σύρους πρόσφυγες, μετά τη δέσμευσή του να δεχτεί 25.000 πριν από τα τέλη Δεκεμβρίου.

Μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, τελικά 10.000 από αυτούς αναμένεται να βρουν άσυλο στον Καναδά μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, προερχόμενοι από προσφυγικούς καταυλισμούς κυρίως της Ιορδανίας και του Λιβάνου.

Αύριο, μια ακόμη πτήση με σχεδόν 160 Σύρους πρόσφυγες αναμένεται να προσγειωθεί στο Μόντρεαλ, ενώ τις επόμενες ημέρες ο ρυθμός των αφίξεων θα αυξηθεί, προκειμένου να τηρηθούν οι δεσμεύσεις.

Ο Τρουντό ξεχωρίζει και πάλι στη συγκινητική υποδοχή των προσφύγων Facebook Twitter

Το πρώτο δίμηνο του 2016 αναμένονται 15.000 πρόσφυγες, ενώ άλλοι τόσοι τους υπόλοιπους μήνες του έτους σύμφωνα με την κυβέρνηση που χαιρετίζει την κινητοποίηση όλων των Καναδών και τη γενναιοδωρία τους, η οποία έρχεται σε αντίθεση με τη διστακτικότητα των γειτονικών ΗΠΑ.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως χθες βράδυ στο Τορόντο, δεκάδες εθελοντές, ανάμεσά τους τριάντα διερμηνείς και μέλη των υπηρεσιών Μετανάστευσης, διένειμαν παλτά, μπότες για το χιόνι και δωράκια για το καλωσόρισμα.

Πολλοί Καναδοί μάλιστα έφθασαν στην πόλη κατά τη διάρκεια της ημέρας ελπίζοντας να υποδεχθούν τους πρόσφυγες, αλλά οι τελευταίοι αποβιβάστηκαν σε έναν απομακρυσμένο τερματικό σταθμό, όπου δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο κοινό.

Οι 163 πρόσφυγες επρόκειτο να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία της μεγαλύτερης καναδικής πόλης πριν συναντήσουν σήμερα τον ανάδοχό τους ή μέλη της οικογένειάς τους που έχουν δεσμευτεί να τους υποστηρίξουν και να τους προσφέρουν βοήθεια τους προσεχείς μήνες.

2

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM