O Τραμπ υπέγραψε για τους δασμούς στο αλουμίνιο - «Αν δεν θέλετε φόρους, φέρτε εργοστάσια στις ΗΠΑ»

O Τραμπ υπέγραψε για τους δασμούς στο αλουμίνιο - «Αν δεν θέλετε φόρους, φέρτε εργοστάσια στις ΗΠΑ» Facebook Twitter
EPA
4

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε το έγγραφο για την επιβολή δασμών 25% στον εισαγόμενο χάλυβα και 10% στο εισαγόμενο αλουμίνιο και η εφαρμογή θα γίνει άμεσα.

«Αν δεν θέλετε να πληρώσετε δασμούς, φέρτε τα εργοστάσιά σας στις ΗΠΑ», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, ενώ σημείωσε ότι οι στρατιωτικές σχέσεις θα ληφθούν επίσης στα υπόψη για εξαιρέσεις άλλων χωρών από τους δασμούς.

Τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή «εντός 15 ημερών», με το Μεξικό και τον Καναδά να απαλλάσσονται "προς το παρόν" από το μέτρο, ανέφερε ένας ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι θα επιτραπεί σε άλλες χώρες να συζητήσουν με την κυβέρνηση εναλλακτικούς τρόπους για την αντιμετώπιση της απειλής στην εθνική ασφάλεια που προκαλείται από τις εξαγωγές τους σε χάλυβα και αλουμίνιο στις ΗΠΑ.

Πρόσθεσε ότι οι απαλλαγές για το Μεξικό και τον Καναδά θα εξαρτηθούν από την πορεία των διαπραγματεύσεων για την NAFTA.

Σύμφωνα με το Associated Press, όλες οι χώρες που επηρεάζονται από τους αμερικανικούς δασμούς, έχουν προσκληθεί να διαπραγματευτούν εξαιρέσεις από τα μέτρα.

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM
JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

3 σχόλια
«Αν δεν θέλετε φόρους, φέρτε εργοστάσια στις ΗΠΑ» Αααααααααααααααα...αυτή η φράση είναι τελείως,ρατσιστική,φασιστική,οπισθοδρομική,σκοταδιστική,σεξιστική,χιτλερική κτλ κτλ κτλ...Να αντιδράσουνε οι πονόψυχοι του Χόλλυγουντ ούτως ώστε να "μπούνε" τα πράγματα στην θέση τους!