Ο Τραμπ κατηγορεί ηγετικό στέλεχος του Black Lives Matter για προδοσία και εξέγερση

Ο Τραμπ κατηγορεί ηγετικό στέλεχος του Black Lives Matter για προδοσία και εξέγερση Facebook Twitter
ΕPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε ένα από τα ηγετικά στελέχη του κινήματος Black Lives Matter για προδοσία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε μέσω Twitter στον Χοκ Νιούσομ, για τα όσα είπε ο τελευταίος σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. Το ηγετικό στέλεχος του BLM έκρινε ότι οι πρόσφατες διαδηλώσεις οδήγησαν σε ειλικρινή πολιτικό διάλογο για την προώθηση μεταρρυθμίσεων στην αστυνομία, αλλά και στη σύλληψη αστυνομικών, αλλά απέφυγε να καταδικάσει τα επεισόδια.

«Έχω πει (...) αν αυτή η χώρα δεν μας δώσει αυτό που θέλουμε, τότε θα κάψουμε αυτό το σύστημα και θα το αντικαταστήσουμε», δήλωσε ο ακτιβιστής. «Θα μπορούσα να μιλάω μεταφορικά. Θα μπορούσα να μιλάω κυριολεκτικά. Είναι ζήτημα ερμηνείας», συμπλήρωσε.

«Αυτό είναι προδοσία, στάση, εξέγερση!», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter και σε επόμενη ανάρτησή του επιτέθηκε στον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο γιατί «Θέλει να βάψει τη φημισμένη και όμορφη 5η Λεωφόρο, μπροστά από Trump Tower/ Tiffany με μια μεγάλη κίτρινη επιγραφή Black Lives Matter», επικρίνοντας το κίνημα για συνθήματα για δολοφονίες αστυνομικών.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ dpa, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια αλλάζει τόσο το ποσοστό των νέων ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως γκέι ή bisexual, αλλά και το ποσοστό του πληθυσμού που δηλώνει μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
NEWSROOM