O Tραμπ καταργεί το Obamacare αλλά υπόσχεται ασφάλιση για όλους

O Tραμπ καταργεί το Obamacare αλλά υπόσχεται ασφάλιση για όλους Facebook Twitter
0

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιδιώκει την ακύρωση του προγράμματος ασφαλιστικής κάλυψης και υγειονομικής περίθαλψης της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, που είναι γνωστό ως Obamacare, σκοπεύει να το αντικαταστήσει με μια "ασφάλιση για όλους", όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post, η οποία δημοσιεύτηκε χθες το βράδυ.

 

"Θα έχουμε ασφάλιση για όλους", διαβεβαίωσε ο Τραμπ, σημειώνοντας ότι απορρίπτει την ιδέα ότι αυτοί που δεν έχουν τους πόρους να πληρώσουν για την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη θα την στερηθούν κιόλας. "Υπήρχε μια φιλοσοφία σε κάποιους κύκλους ότι αν δεν μπορείς να πληρώσεις γι'αυτήν, δεν θα την έχεις. Αυτό δεν θα συμβεί με μας", σημείωσε.

 

Το Obamacare θα αντικατασταθεί από ένα σύστημα πιο αποτελεσματικό και λιγότερο δαπανηρό, σύμφωνα με τον ίδιο.

Οι ασφαλισμένοι "μπορούν να περιμένουν ότι θα έχουν πολύ καλές υπηρεσίες υγείας", σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι "αυτό θα λειτουργήσει υπό μια πολύ πιο απλή μορφή. Πολύ πιο φτηνή και πολύ καλύτερη".

 

Στη συνέντευξή του αυτή ο Τραμπ σημείωσε επίσης ότι θα επικεντρωθεί στις φαρμακευτικές εταιρείες για την τιμολόγηση των φαρμάκων και ότι θα επιμείνει να έχουν απευθείας διαπραγματεύσεις με τους υπευθύνους Medicare και Medicaid, των κυβερνητικών υπηρεσιών υγείας για τους ηλικιωμένους και τους άπορους.

 

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα την Παρασκευή, δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με την πρότασή του αυτή για την αντικατάσταση της εμβληματικής μεταρρύθμισης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης του Μπάρακ Ομπάμα, αλλά σημείωσε ότι το σχέδιό του έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και ότι προτίθεται να το αποκαλύψει μαζί με τους επικεφαλής του Κογκρέσου, το οποίο ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους.

 

"Έχει στο μεγαλύτερο μέρος του διαμορφωθεί ως τις τελευταίες πινελιές. Δεν το έχουμε ακόμη ολοκληρώσει απολύτως, αλλά θα το κάνουμε πολύ σύντομα", είπε προς την Post και πρόσθεσε ότι περιμένει την επικύρωση του διορισμού του Τομ Πράις, τον οποίο έχει επιλέξει για το υπουργείο Υγείας.

 

Περί τα 20 εκατομμύρια ανασφάλιστοι Αμερικανοί απέκτησαν κάλυψη στον τομέα της υγείας μέσω του Affordable Care Act, όπως είναι η επίσημη ονομασία του Obamacare. Ο νόμος αυτός του Ομπάμα δεν δημιούργησε ένα σύστημα δημόσιας ασφάλισης, αλλά ενίσχυσε τη ρύθμιση της ιδιωτικής αγοράς ασφαλειών, από την οποία εξαρτάται μεγάλος αριθμός Αμερικανών. Οι ασφαλιστές δεν έχουν πλέον το δικαίωμα να αυξομειώνουν το ύψος των ασφαλίστρων ανάλογα με το ιατρικό ιστορικό ή να αρνούνται να ασφαλίσουν έναν πολύ δαπανηρό ασθενή.

 

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων κατάφεραν να περάσει την Παρασκευή ένα μέτρο με το οποίο ξεκινάει η διαδικασία κατάργησης του Obamacare, παρά τις ανησυχίες που υπάρχουν για την έλλειψη ενός έτοιμου σχεδίου που θα το αντικαταστήσει, όπως και για το πιθανό οικονομικό κόστος που θα έχει η κατάργηση αυτού του νόμου.

 

Με την ψηφοφορία αυτή, οι Ρεπουμπλικάνοι άρχισαν να υλοποιούν τη δέσμευσή τους να δώσουν τέλος στο Obamacare, πράγμα το οποίο αποτελούσε και προεκλογική υπόσχεση του Τραμπ, ο οποίος έχει πει σχετικά με το πρόγραμμα αυτό ότι πρόκειται περί "καταστροφής".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ερντογάν στοχοποιεί τον Δένδια: Ανήθικη η δήλωση περί κατοχής - Ο Μητσοτάκης «να τον βάλει στη θέση του»

Διεθνή / Ο Ερντογάν στοχοποιεί τον Δένδια: Απρεπής η δήλωση περί κατακτητών - Ο Μητσοτάκης «να τον βάλει στη θέση του»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι ο χαρακτηρισμός «κατακτητές» του Νίκου Δένδια προς τους Τούρκους «δεν θα μπορούσε να είναι πιο θρασύς»
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Βρετανία: Συμφόρηση στο λιμάνι του Ντόβερ μετά τα προβλήματα στις πτήσεις λόγω του πληροφοριακού «μπλακ άουτ»

Διεθνή / Βρετανία: Συμφόρηση στο λιμάνι του Ντόβερ μετά τα προβλήματα στις πτήσεις λόγω του πληροφοριακού «μπλακ άουτ»

Η ακύρωση των πτήσεων προκάλεσε τεράστιο μποτιλιάρισμα στα πολυσύχναστα λιμάνια, με εκατοντάδες οικογένειες χωρίς εισιτήριο να προσπαθούν να επιστρέψουν
LIFO NEWSROOM