Ο Τραμπ εύχεται χρόνια πολλά στον Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά η Βόρεια Κορέα δεν επιστρέφει στον διάλογο

Ο Τραμπ εύχεται χρόνια πολλά στον Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά η Βόρεια Κορέα δεν επιστρέφει στον διάλογο Facebook Twitter
EPA
0

Η Βόρεια Κορέα έλαβε το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο ευχήθηκε χρόνια πολλά στον ηγέτη της Κιμ Γιονγκ-ουν για τα γενέθλιά του, όμως δεν θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο KCNA, αν και ο Κιμ προσωπικά συμπαθεί τον Τραμπ, δεν μπορεί να ηγηθεί της χώρας βάσει των προσωπικών του αισθημάτων, ανέφερε στην ανακοίνωση ο Κιμ Κίε Γκουάν σύμβουλος στο βορειοκορετατικό υπουργείο Εξωτερικών.

Έχουμε εξαπατηθεί από τις ΗΠΑ, έχουμε παρασυρθεί σε διάλογο μαζί τους για περισσότερο από ενάμιση χρόνο και για εμάς ήταν χαμένος χρόνος, τόνισε.

Η Βόρεια Κορέα δεν θα συζητήσει προτάσεις όπως αυτές που έκανε ο Τραμπ στη διάρκεια της τελευταίας του συνάντησης με τον Κιμ στο Ανόι τον Φεβρουάριο του 2019, επεσήμανε ο σύμβουλος.

Η Πιονγκγιάνγκ δεν θα εγκαταλείψει τις πυρηνικές της εγκαταστάσεις για μια μερική άρση των κυρώσεων και θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μόνο όταν οι ΗΠΑ κάνουν υποχωρήσεις, πρόσθεσε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από Reuters/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Διεθνή / Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Οι ομοφοβικές, εθνικιστικές και βαθιά ρατσιστικές αναρτήσεις του στο Facebook βρίσκονται στο μικροσκόπιο μετά την ανάδειξη του αδελφού του σε νέο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας
LIFO NEWSROOM
O Ocean Vuong έβλεπε μικρός το σόου της Όπρα. Σήμερα ο συγγραφέας του μήνα στην εκπομπή της/ Το νέο μυθιστόρημα του Ocean Vuong είναι το βιβλίο του μήνα στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ

Διεθνή / O Ocean Vuong έβλεπε μικρός το σόου της Όπρα και σήμερα είναι ο συγγραφέας του μήνα στην εκπομπή της

Το νέο βιβλίο του βραβευμένου Αμερικανο-Βιετναμέζου συγγραφέα, «The «Emperor of Gladness», είναι το 114ο βιβλίο για το Oprah's Book Club της θρυλικής παρουσιάστριας, η οποία το χαρακτήρισε ως «ένα από τα καλύτερα της εποχής μας και όλων των εποχών». Σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει και στα ελληνικά.
LIFO NEWSROOM