Ο Τραμπ έδιωξε τον Ρεξ Τίλερσον - Στο ΥΠΕΞ ο Μάικ Πομπέο της CIA

Ο Τραμπ έδιωξε τον Ρεξ Τίλερσον - Στο ΥΠΕΞ ο Μάικ Πομπέο της CIA Facebook Twitter
EPA
0

Την αποπομπή του Ρεξ Τίλερσον από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, στο Twitter. Τον Τίλερσον θα αντικαταστήσει στο «τιμόνι» της αμερικανικής διπλωματίας, ο διευθυντής της CIA, Μάικ Πομπέο. 

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ ήθελε μία νέα ομάδα για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τις εμπορικές συναλλαγές, εν μέσω μίας κρίσιμης περιόδου και για την βορειοκορεατική κρίση. 

  

H θέση του διευθυντή της CIA θα καλυφθεί - για πρώτη φορά - από γυναίκα, την Τζίνα Χάσπελ, δεύτερη έως τώρα στην ιεραρχία της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Τραμπ είχε ζητήσει από τον Τίλερσον να παραιτηθεί από την περασμένη Παρασκευή και αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος που ο Αμερικανός υπουργός επέστρεψε εσπευσμένα από το προγραμματισμένο ταξίδι του σε χώρες της Αφρικής. 

Στην ανάρτηση του στο Twitter, o Τραμπ ευχαριστεί τον Τίλερσον για τις υπηρεσίες του στην πατρίδα και όσο «σημαντικά πέτυχε» στους 14 μήνες που βρέθηκε στην κορυφή της Αμερικανικής Διπλωματίας.

Με πληροφορίες από Associated Press και New York Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Η Κίνα ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν

Διεθνή / Η Κίνα ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν

Με την κωδική ονομασία «Justice Mission 2025», οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν λίγες ημέρες αφότου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την πώληση ενός από τα μεγαλύτερα πακέτα οπλισμού προς την Ταϊβάν, αξίας 11 δισ. δολαρίων
THE LIFO TEAM