Ο Τραμπ δεν θα ζητήσει δίωξη κατά της Κλίντον για τα emails

Ο Τραμπ δεν θα ζητήσει δίωξη κατά της Κλίντον για τα emails Facebook Twitter
EPA/GARY HE
1

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ δεν θα συνεχίσει την έρευνα για την υπόθεση των emails που έστελνε και λάμβανε η Χίλαρι Κλίντον μέσω ιδιωτικού διακομιστή, την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε σήμερα μια από τις στενότερες συμβούλους του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ είχε δηλώσει, κατά τη διάρκεια ενός προεκλογικού debate, ότι αν εκλεγόταν πρόεδρος θα ζητούσε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να ορίσει έναν ειδικό εισαγγελέα για να ερευνήσει την υπόθεση.


«Πιστεύω ότι όταν ο εκλεγμένος πρόεδρος, που είναι επίσης επικεφαλής του κόμματος, λέει ότι δεν επιθυμεί να συνεχιστεί η έρευνα για τις κατηγορίες αυτές, ακόμη και πριν ορκιστεί, αυτό στέλνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα», είπε η Κελιάν Κόνγουεϊ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.


Ο Τραμπ ανακαλεί έτσι μια από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του που γέννησε και το σλόγκαν «lock her up» (σ.σ. «φυλακίστε την») που φώναζαν οι υποστηρικτές του κατά τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του.


Η χρήση του ιδιωτικού διακομιστή από τη Χίλαρι Κλίντον έπληξε την προεκλογική εκστρατεία της. Η ομοσπονδιακή αστυνομία ερεύνησε την υπόθεση, επέπληξε την πρώην υπουργό, αλλά αποφάσισε να μην της ασκήσει δίωξη.


Ο Ρούντι Τζουλιάνι, στενός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, υπογράμμισε ότι δεν είναι ασυνήθιστο ένας εκλεγμένος πρόεδρος να «γυρίζει σελίδα για να ενώσει το έθνος». Πρόσθεσε όμως ότι αν ο Τραμπ αλλάξει γνώμη και αποφασίσει να συνεχίσει την έρευνα σε βάρος της Κλίντον, θα στηρίξει αυτήν του την απόφαση.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM
ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΗΠΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / ΗΠΑ: Χιλιάδες στην Ουάσινγκτον σε εκδήλωση προσευχής για τη «χριστιανική Αμερική»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ και γνωστοί ευαγγελικοί υποστηρικτές του προέδρου, ενώ οργανώσεις προειδοποιούν ότι θολώνουν τα όρια ανάμεσα στο κράτος και τη θρησκεία
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια