Ο Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε μέσω Twitter ότι θα καθυστερήσει το σχέδιο που προέβλεπε πως οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου θα εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού τις επόμενες ημέρες.

 

Ο απερχόμενος πρόεδρος έκανε τη σχετική ανάρτηση λίγες ώρες αφότου η διοίκησή του επιβεβαίωσε ότι υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι- ανάμεσά τους και κάποιοι στον Λευκό Οίκο που εργάζονται κοντά στον Τραμπ και τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς- θα λάβουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό ακόμη και μέσα σε αυτή την εβδομάδα.

 

«Άνθρωποι που εργάζονται στον Λευκό Οίκο θα πρέπει να λάβουν το εμβόλιο σχετικά αργότερα στο πρόγραμμα, εκτός αν είναι ειδικά απαραίτητο», έγραψε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ. «Έχω ζητήσει να γίνει αυτή η διόρθωση. Δεν είναι προγραμματισμένο να κάνω εγώ το εμβόλιο, αλλά ανυπομονώ να το κάνω την κατάλληλη στιγμή», συμπλήρωσε στην ίδια ανάρτηση.

 


Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί ο Τραμπ αποφάσισε να αλλάξει αυτή την πολιτική, ή αν είχε γνώση της απόφασης προκαταβολικά.

 

Η είδηση ότι στελέχη του Λευκού Οίκου θα εμβολιαστούν από νωρίς για τον κορωνοϊό προκάλεσε επικρίσεις στα social media. Τόσο ο Τραμπ όσο και οι συνεργάτες του επανειλημμένα έχουν αψηφήσει τις οδηγίες των ειδικών για την προστασία από τον κορωνοϊό.

 

Την Κυριακή αξιωματούχοι ανέφεραν ότι δόσεις του εμβολίου της Pfizer θα είναι διαθέσιμες για εκείνους που εργάζονται κοντά στην ηγεσία. Η κίνηση αυτή σκοπό είχε να αποτραπεί περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού στον Λευκό Οίκο και άλλες δομές κρίσιμης σημασίας.

 

Δεν είναι σαφές πόσες δόσεις του εμβολίου διατίθενται στον Λευκό Οίκο, ούτε πόσες χρειάζονται, καθώς αρκετοί από τους εργαζόμενους εκεί έχουν ήδη νοσήσει και αναρρώσει. Αν και κάποιοι από τους συνεργάτες του προέδρου έχουν δηλώσει πρόθυμοι να κάνουν το εμβόλιο αν αυτό είναι διαθέσιμο για τους ίδιους, άλλοι εξέφρασαν ανησυχία ότι μπορεί να σταλεί το λάθος μήνυμα. Δηλαδή ότι παρακάμπτουν τη σειρά για τον εμβολιασμό, προκειμένου να προστατεύσουν έναν πρόεδρο που ήδη έχει αναρρώσει από τον κορωνοϊό και κομπάζει ότι έχει ανοσία.

 

Με πληροφορίες από Guardian, NYT

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr