Ο Τραμπ αμφισβητεί ξανά την κλιματική αλλαγή: «Στο τέλος θα δροσίσει. Περιμένετε και θα δείτε»

Ο Τραμπ αμφισβητεί ξανά την κλιματική αλλαγή: «Στο τέλος θα δροσίσει. Περιμένετε και θα δείτε» Facebook Twitter
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποβάθμισε τις ανησυχίες που εκφράζονται για την κλιματική αλλαγή, υποστηρίζοντας ότι «στο τέλος ο καιρός θα γίνει πιο δροσερός».

«Στο τέλος θ' αρχίσει να δροσίζει. Περιμένετε και θα δείτε», σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, από την Καλιφόρνια όπου βρίσκεται, με αφορμή τις τεράστιες πυρκαγιές που σαρώνουν τη Δυτική Ακτή εδώ και μία εβδομάδα.

«Θα ευχόμουν η επιστήμη να συμφωνούσε μαζί σας», απάντησε ο Γουέιντ Κράουφουτ, τοπικός αξιωματούχος της υπηρεσίας προστασίας φυσικών πόρων στο Σακραμέντο, με τον Τραμπ να συνεχίζει, γελώντας: «Δεν νομίζω ότι η επιστήμη ξέρει πραγματικά τι συμβαίνει».

 


«Στην πραγματικότητα δεν θα δροσίσει, κύριε πρόεδρε. Η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική», έγραψε αργότερα στο Twitter ο Κράουφουτ, συνοδεύοντας το μήνυμά του με ένα γράφημα που εικονίζει την αύξηση της θερμοκρασίας στην Καλιφόρνια.


«Οι αποδείξεις που έχουν παρατηρηθεί μιλούν από μόνες τους: η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική και επιδεινώνει» τις πυρκαγιές, σχολίασε επίσης ο Γκάβιν Νιούσομ, κυβερνήτης της Καλιφόρνιας.

Από τις δεκάδες πυρκαγιές που έχουν σημειωθεί στις Δυτικές Πολιτείες έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 35 άνθρωποι από τις αρχές του καλοκαιριού. Από αυτούς, οι 27 σκοτώθηκαν αυτήν την εβδομάδα σε τρεις Πολιτείες, την Ουάσινγκτον, το Όρεγκον και την Καλιφόρνια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντινούπολη: «Ίσως δεν χρειαστεί συνάντηση με Πούτιν», λέει ο Ζελένσκι - «Έτοιμοι για συμβιβασμούς» δηλώνουν οι Ρώσοι

Διεθνή / «Ίσως δεν χρειαστεί συνάντηση με Πούτιν», λέει ο Ζελένσκι - «Έτοιμοι για συμβιβασμούς» δηλώνουν οι Ρώσοι

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πιθανούς συμβιβασμούς και να τους συζητήσουμε» είπε ο Βλαντιμίρ Μεντίνσκι - Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τους Ρώσους για ασέβεια
LIFO NEWSROOM
Ο Ζελένσκι στέλνει τον υπουργό Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη – Κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν θέλει ειρήνη

Διεθνή / Ο Ζελένσκι στέλνει τον υπουργό Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη – Κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν θέλει ειρήνη

Οι συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη ξεκινούν σε κλίμα δυσπιστίας και χαμηλών προσδοκιών, με τις πραγματικές εξελίξεις να εξαρτώνται από την πολιτική βούληση των δύο προέδρων που παραμένουν εκτός τραπεζιού: του Πούτιν και του Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Η πτώση του Τζο Μπάιντεν: Πώς η ομάδα του συγκάλυψε την παρακμή του

Διεθνή / Η πτώση του Τζο Μπάιντεν: Πώς η ομάδα του συγκάλυψε την παρακμή του

Το περασμένο καλοκαίρι, το καταστροφικό ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ εξέθεσε τον 81χρονο πρόεδρο. Σε νέο βιβλίο, με τίτλο Original Sin, άνθρωποι του Λευκού Οίκου αποκαλύπτουν πώς οι αδυναμίες του Τζο Μπάιντεν κρύφτηκαν από το κοινό
LIFO NEWSROOM