«Ο θάνατος είναι μέρος της ζωής» είπε ο επικεφαλής του Μουντιάλ στο Κατάρ για εργατικό δυστύχημα

«Ο θάνατος είναι μέρος της ζωής»: Ο επικεφαλής του Μουντιάλ στο Κατάρ σχολιάζει εργατικό δυστύχημα Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Αντιμέτωπος με σφοδρές αντιδράσεις είναι ο διευθύνων σύμβουλος του Μουντιάλ στο Κατάρ μετά από δηλώσεις του ότι «ο θάνατος είναι φυσικό μέρος της ζωής, είτε είναι στη δουλειά, είτε είναι στον ύπνο», όταν ρωτήθηκε για δυστύχημα με μετανάστη εργάτη κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι ένας Φιλιππινέζος υπήκοος που είχε προσληφθεί για να φτιάχνει φώτα σε έναν χώρο στάθμευσης σε ξενοδοχείο που διέμενε η εθνική ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, σκοτώθηκε αφού «γλίστρησε από μια ράμπα και έπεσε με το κεφάλι πάνω σε μπετόν». 

Πρόκειται για ακόμα ένα εργατικό δυστύχημα που σημειώνεται στη χώρα στο πλαίσιο της διοργάνωσης του ποδοσφαιρικού τουρνουά. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε για το θέμα, ο επικεφαλής του Μουντιάλ, Nasser al-Khater απάντησε: 

«Βρισκόμαστε στη μέση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έχουμε ένα επιτυχημένο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό είναι κάτι για το οποίο θέλετε να μιλήσετε τώρα; Ένας εργάτης πέθανε, τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του, αλλά είναι περίεργο ότι είναι κάτι στο οποίο θέλετε να εστιάσετε ως πρώτη ερώτηση». 

«Κοιτάξτε, οι θάνατοι εργαζομένων ήταν ένα μεγάλο θέμα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όλα όσα έχουν ειπωθεί και όλα όσα έχουν αποτυπωθεί σχετικά με τους θανάτους των εργαζομένων ήταν απολύτως ψευδή. Είμαστε λίγο απογοητευμένοι που οι δημοσιογράφοι επιδείνωσαν αυτή την ψευδή αφήγηση. Και ειλικρινά, νομίζω ότι πολλοί από τους δημοσιογράφους πρέπει να αναρωτηθούν και να προβληματιστούν γιατί προσπαθούσαν να θίξουν το θέμα για τόσο πολύ καιρό», πρόσθεσε. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ