Ο σύζυγός της χάρισε ζωή με τον θάνατό του- 16 χρόνια μετά εκείνη έδωσε το νεφρό της στον ίδιο άνδρα

Ο σύζυγός της χάρισε ζωή με τον θάνατό του- 16 χρόνια μετά εκείνη έδωσε το νεφρό της στον ίδιο άνδρα Facebook Twitter
Ο Τζέφρι Γκρέιντζερ και η Τέρι Χέρινγκτον
0

Ένα ζευγάρι έδωσε δύο φορές τη ζωή του Τζέφρι Γκρέιντζερ με δωρεά οργάνων. Πρώτα του χάρισε ζωή με τον θάνατό του ο σύζυγος και έπειτα από 16 χρόνια η σύζυγος του έδωσε το νεφρό της. 

Αρχικά, του χάρισε ζωή με τον θάνατό του ο Μπράιαν Χέρινγκτον. Και έπειτα από 16 χρόνια, η χήρα του, η Τέρι Χέρινγκτον, του δώρισε και εκείνη το νεφρό της, σε μία αρκετά σπάνια περίπτωση δωρεάς οργάνων.

Ο Μπράιαν Χέρινγκτον έχασε τη ζωή του στα 35 του χρόνια, πέφτοντας από τη σκεπή που επισκεύαζε. Τα όργανά του έγιναν «δώρο ζωής» για τέσσερις ασθενείς. Ο Τζέφρι Γκρέιντζερ πήρε το νεφρό και το πάγκρεας.

Αν και τον πρώτο χρόνο μετά τη μεταμόσχευση δεν επιτρεπόταν να γνωριστούν, ο Τζέφρι Γκρέιντζερ και η χήρα του σωτήρα του, Τέρι Χέρινγκτον, αντάλλασσαν ανώνυμα σημειώματα και ευχετήριες κάρτες. Όταν τελικά μίλησαν για πρώτη φορά στο τηλέφωνο, εκείνος ένιωσε σαν να γνωρίζονταν μια ζωή.

Τα χρόνια που ακολούθησαν αναπτύχθηκε ανάμεσά τους μια στενή φιλία. Το 2019, ο Τζέφρι άρχισε να αντιμετωπίζει ξανά πρόβλημα με το νεφρό και επέστρεψε στην αιμοκάθαρση. Ο γιατρός, του είπε ότι θα χρειαστεί νέα μεταμόσχευση.

Όταν είπε τα νέα στην Τέρι, εκείνη αμέσως προσφέρθηκε να του δώσει το νεφρό της. Το πρότεινε τόσο γρήγορα, που εκείνος πίστεψε ότι επρόκειτο για αστείο. Έτσι, ο Τζέφρι έκανε μια ανάρτηση στα social media, ενημερώνοντας φίλους και συγγενείς ότι αναζητά πρόθυμο δότη, η Τέρι σχολίασε «Νόμιζες ότι έκανα πλάκα;». Αυτός παραδέχθηκε ότι δεν πήρε στα σοβαρά την πρότασή της, αλλά εκείνη του το ξεκαθάρισε γράφοντας: «Σοβαρά, ένα νέο νεφρό!».

Ο σύζυγός της χάρισε ζωή με τον θάνατό του- 16 χρόνια μετά εκείνη έδωσε το νεφρό της στον ίδιο άνδρα Facebook Twitter

Η μεταμόσχευση έγινε και η Τέρι λέει ότι είναι «ξανά μαζί» με τον σύζυγό της, στο σώμα του Τζέφρι. Λέγοντας την ασυνήθιστη ιστορία τους, οι δύο φίλοι θέλουν να στρέψουν το ενδιαφέρον του κόσμου στη δωρεά οργάνων. «Δεν βοηθάς μόνο έναν άνθρωπο, αλλά και τις οικογένειές τους», τονίζει η Τέρι Χέρινγκτον.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ