O συγγραφέας Γκαμπριέλ Ματζνέφ ερευνάται για «βιασμό ανηλίκου» μετά από αποκαλύψεις σε βιβλίο

O συγγραφέας Γκαμπριέλ Ματζνέφ ερευνάται για «βιασμό ανηλίκου» μετά από αποκαλύψεις σε βιβλίο Facebook Twitter
0

Στη δίνη σκανδάλου βρίσκεται ο 83χρονος συγγραφέας Γκαμπριέλ Ματζνέφ καθώς η γαλλική δικαιοσύνη ξεκίνησε σήμερα έρευνα εναντίον του μετά από κατηγορίες για σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικα κορίτσια.

Οι κατηγορίες εναντίον του γάλλου συγγραφέα προέκυψαν από τις αποκαλύψεις στο βιβλίο της εκδότριας Βανέσα Σπρενγκορά που κυκλοφόρησε χθες, ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Χάιτς.

Η έρευνα ξεκίνησε με πρωτοβουλία της εισαγγελίας του Παρισιού για «βιασμούς κατά ανηλίκου» κάτω των 15 ετών «εις βάρος, κυρίως, της Βανέσα Σπρενγκορά», σήμερα ηλικίας 47 ετών, οι αποκαλύψεις της οποίας συγκλονίζουν εδώ και μέρες τον λογοτεχνικό κόσμο της Γαλλίας. «Πέραν των γεγονότων που περιγράφει η Σπρενγκορά», οι έρευνες «θα κατευθυνθούν και προς την ταυτοποίηση και άλλων ενεδεχόμενων θυμάτων που είναι πιθανόν να έγιναν στόχος ίδιας φύσεως ενεργειών επί του γαλλικού εδάφους ή στο εξωτερικό», αναφέρεται στην ανακοίνωση του εισαγγελέα.

Η έρευνα διατάχθηκε 24 ώρες μετά την κυκλοφορία του βιβλίου με τίτλο «Le Consentement» της Βανεσά Σπρενγκορά, η οποία ορίσθηκε πρόσφατα διευθύντρια των Éditions Julliard.

O συγγραφέας Γκαμπριέλ Ματζνέφ ερευνάται για «βιασμό ανηλίκου» μετά από αποκαλύψεις σε βιβλίο Facebook Twitter

Στο αυτοβιογραφικό της μυθιστόρημα περιγράφει πώς αποπλανήθηκε από τον Γκαμπριέλ Ματζνέφ όταν ήταν 14 ετών και πώς η ιστορία αυτή βάρυνε στην ζωή της, που σημαδεύτηκε από επεισόδια κατάθλιψης. Η Βανέσα Σπρενγκορά δήλωσε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Le Parisien ότι δεν προτίθεται να υποβάλει μήνυση. Όμως η εισαγγελία του Παρισιού αποφάσισε να επιληφθεί αυτεπαγγέλτως του θέματος.

«Στα 14 σου χρόνια, δεν είναι αναμενόμενο να σε περιμένει ένας 50χρονος άνδρας στο σχόλασμα, δεν είναι αναμενόμενο να ζεις σε ξενοδοχείο μαζί του, ούτε να βρίσκεσαι στο κρεβάτι του, με το πέος του στο στόμα σου την ώρα του κολατσιού», διηγείται η Σπρενγκορά στο βιβλίο της, δηλώνοντας ότι βρισκόταν υπό την κυριαρχία του κατά την διάρκεια αυτής της σχέσης.

Η εκδότρια είναι η πρώτη που δίνει την μαρτυρία της μεταξύ των εφήβων που «γοητεύθηκαν» από τον Γκαμπριέλ Ματζνέφ, συγγραφέα που δοξάστηκε στους λογοτεχνικούς κύκλους της Γαλλίας επί σειρά ετών και τιμήθηκε με το βραβείο Renaudot-δοκίμιο το 2013.

Οι προτιμήσεις του συγγραφέα για τους «κάτω των 16 ετών» και για τον σεξουαλικό τουρισμό σε αναζήτηση νεαρών αγοριών στην Ασία, τις οποίες περιέγραφε σε σειρά βιβλίων του, δεν είχαν προκαλέσει μέχρι πρόσφατα συγκίνηση στην Γαλλία. Για τον λόγο αυτόν οι «αποκαλύψεις» του βιβλίου της Σπρενγκορά δεν θεωρούνται αποκαλύψεις.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Reuters: Θα καθυστερήσουν οι αποστολές αμερικανικών όπλων στην Ευρώπη λόγω του πολέμου στο Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποδίδουν μέρος της πίεσης στα αποθέματα στο γεγονός ότι ευρωπαϊκές χώρες δεν συνέβαλαν στις προσπάθειες για τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη επιταχύνει τα σχέδιά της για ασφαλή ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ - Όσα δήλωσαν οι ηγέτες των χωρών

Στη συνάντησή τους στο Παρίσι, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν ότι ενδέχεται να εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για μια αμυντική αποστολή, παρά το γεγονός ότι το Ιράν δήλωσε πως ανοίγει πλήρως τη θαλάσσια δίοδο
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ BREXIT ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διεθνή / Η Ευρώπη «αποφασίζει» για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς τους Αμερικανούς: Τι προτείνουν Μακρόν και Στάρμερ

Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ αποτελεί άμεση προτεραιότητα, κυρίως με δεδομένες τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις που ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM