O συγγραφέας Γκαμπριέλ Ματζνέφ ερευνάται για «βιασμό ανηλίκου» μετά από αποκαλύψεις σε βιβλίο

O συγγραφέας Γκαμπριέλ Ματζνέφ ερευνάται για «βιασμό ανηλίκου» μετά από αποκαλύψεις σε βιβλίο Facebook Twitter
0

Στη δίνη σκανδάλου βρίσκεται ο 83χρονος συγγραφέας Γκαμπριέλ Ματζνέφ καθώς η γαλλική δικαιοσύνη ξεκίνησε σήμερα έρευνα εναντίον του μετά από κατηγορίες για σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικα κορίτσια.

Οι κατηγορίες εναντίον του γάλλου συγγραφέα προέκυψαν από τις αποκαλύψεις στο βιβλίο της εκδότριας Βανέσα Σπρενγκορά που κυκλοφόρησε χθες, ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Χάιτς.

Η έρευνα ξεκίνησε με πρωτοβουλία της εισαγγελίας του Παρισιού για «βιασμούς κατά ανηλίκου» κάτω των 15 ετών «εις βάρος, κυρίως, της Βανέσα Σπρενγκορά», σήμερα ηλικίας 47 ετών, οι αποκαλύψεις της οποίας συγκλονίζουν εδώ και μέρες τον λογοτεχνικό κόσμο της Γαλλίας. «Πέραν των γεγονότων που περιγράφει η Σπρενγκορά», οι έρευνες «θα κατευθυνθούν και προς την ταυτοποίηση και άλλων ενεδεχόμενων θυμάτων που είναι πιθανόν να έγιναν στόχος ίδιας φύσεως ενεργειών επί του γαλλικού εδάφους ή στο εξωτερικό», αναφέρεται στην ανακοίνωση του εισαγγελέα.

Η έρευνα διατάχθηκε 24 ώρες μετά την κυκλοφορία του βιβλίου με τίτλο «Le Consentement» της Βανεσά Σπρενγκορά, η οποία ορίσθηκε πρόσφατα διευθύντρια των Éditions Julliard.

O συγγραφέας Γκαμπριέλ Ματζνέφ ερευνάται για «βιασμό ανηλίκου» μετά από αποκαλύψεις σε βιβλίο Facebook Twitter

Στο αυτοβιογραφικό της μυθιστόρημα περιγράφει πώς αποπλανήθηκε από τον Γκαμπριέλ Ματζνέφ όταν ήταν 14 ετών και πώς η ιστορία αυτή βάρυνε στην ζωή της, που σημαδεύτηκε από επεισόδια κατάθλιψης. Η Βανέσα Σπρενγκορά δήλωσε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Le Parisien ότι δεν προτίθεται να υποβάλει μήνυση. Όμως η εισαγγελία του Παρισιού αποφάσισε να επιληφθεί αυτεπαγγέλτως του θέματος.

«Στα 14 σου χρόνια, δεν είναι αναμενόμενο να σε περιμένει ένας 50χρονος άνδρας στο σχόλασμα, δεν είναι αναμενόμενο να ζεις σε ξενοδοχείο μαζί του, ούτε να βρίσκεσαι στο κρεβάτι του, με το πέος του στο στόμα σου την ώρα του κολατσιού», διηγείται η Σπρενγκορά στο βιβλίο της, δηλώνοντας ότι βρισκόταν υπό την κυριαρχία του κατά την διάρκεια αυτής της σχέσης.

Η εκδότρια είναι η πρώτη που δίνει την μαρτυρία της μεταξύ των εφήβων που «γοητεύθηκαν» από τον Γκαμπριέλ Ματζνέφ, συγγραφέα που δοξάστηκε στους λογοτεχνικούς κύκλους της Γαλλίας επί σειρά ετών και τιμήθηκε με το βραβείο Renaudot-δοκίμιο το 2013.

Οι προτιμήσεις του συγγραφέα για τους «κάτω των 16 ετών» και για τον σεξουαλικό τουρισμό σε αναζήτηση νεαρών αγοριών στην Ασία, τις οποίες περιέγραφε σε σειρά βιβλίων του, δεν είχαν προκαλέσει μέχρι πρόσφατα συγκίνηση στην Γαλλία. Για τον λόγο αυτόν οι «αποκαλύψεις» του βιβλίου της Σπρενγκορά δεν θεωρούνται αποκαλύψεις.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / «Οι Αμερικανοί λένε όχι»: Ο Ομπάμα στηρίζει δημόσια τις διαδηλώσεις κατά της ICE στη Μινεάπολη

Ο Ομπάμα έκανε λόγο για «πρωτοφανή» δράση της ICE στη Μινεάπολη, περιγράφοντας επιχειρήσεις χωρίς σαφές πλαίσιο, με ομοσπονδιακούς πράκτορες να μπαίνουν σε σπίτια και να βγάζουν ανθρώπους έξω
THE LIFO TEAM
Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Διεθνή / Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Η 73χρονη δηλώνει αποφασισμένη να βρει απαντήσεις για να θεραπευτεί - «Θέλω να επισκεφθώ τον πρώην σύζυγό μου για να έχω απαντήσεις. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, αλλά πρέπει να τον κοιτάξω κατάματα»
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ήθελε τον πρίγκιπα Άντριου εκτός βασιλικής οικογένειας χρόνια του αφαιρέσουν τους τίτλους

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ήθελε τον πρίγκιπα Άντριου εκτός βασιλικής οικογένειας χρόνια πριν του αφαιρέσουν τους τίτλους

Σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε εκφράσει ανοιχτά τις ανησυχίες του στον βασιλιά Κάρολο, μετά την περιβόητη συνέντευξη του Άντριου το 2019 στο BBC, σχετικά με τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επστάιν
THE LIFO TEAM