Ο Στίβεν Χόκινγκ παίρνει θέση για το Brexit

Ο Στίβεν Χόκινγκ παίρνει θέση για το Brexit Facebook Twitter
0

Ο Βρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ μαζί με τουλάχιστον 150 πανεπιστημιακούς εκφράζουν σε σημερινή επιστολή τους την υποστήριξή τους στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, επιχειρηματολογώντας ότι ένα Brexit θα ήταν "καταστροφή" για την επιστήμη και την έρευνα.

Θα ήταν καταστροφή για την επιστήμη και τα βρετανικά πανεπιστήμια "αν η Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ", προκαλώντας "μια απώλεια της ελευθερίας μετακίνησης των επιστημόνων μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρώπης", επισημαίνουν οι πανεπιστημιακοί στην επιστολή τους αυτή, η οποία δημοσιεύτηκε στους Times.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, οι περισσότεροι από 150 που υπογράφουν την επιστολή αυτή είναι μαθηματικοί, μηχανικοί και οικονομολόγοι του Κέμπριτζ, μέλη της βρετανικής Royal Society.

Στην επιστολή τους υποστηρίζουν ότι η επιστήμη είναι απαραίτητη για την ευημερία της Βρετανίας μακροπρόθεσμα και ότι η συμμετοχή της στην ΕΕ αύξησε τις χρηματοδοτήσεις για την επιστημονική έρευνα και επέτρεψε στη χώρα να προσελκύσει ευρωπαίους επιστήμονες.

Οι Βρετανοί θα ψηφίσουν στις 23 Ιουνίου σε δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας τους στην ΕΕ. Οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν προς το παρόν μια σαφή τάση προς τη μία ή την άλλη πλευρά, δίδοντας μόνον ένα ελαφρύ προβάδισμα στο στρατόπεδο που τάσσεται υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, το οποίο αφήνει να διαφανεί ότι η αναμέτρηση θα είναι αμφίρροπη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΕΕ: «Πράσινο φως» για το SAFE της ευρωπαϊκής άμυνας - Τι προβλέπεται για Τουρκία

Διεθνή / ΕΕ: «Πράσινο φως» για το SAFE της ευρωπαϊκής άμυνας - Τι προβλέπεται για Τουρκία

Η ΕΕ εγκρίνει το SAFE, νέο χρηματοδοτικό εργαλείο 150 δισ. ευρώ για κοινές αμυντικές προμήθειες, ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και στήριξη της Ουκρανίας – Ποιες χώρες συμμετέχουν και τι περιλαμβάνει
LIFO NEWSROOM