Ο Σόιμπλε προειδοποιεί για ξένη ανάμειξη στις εκλογές της Γερμανίας

Ο Σόιμπλε προειδοποιεί για ξένη ανάμειξη στις εκλογές της Γερμανίας Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε φόβους για προσπάθειες ξένης ανάμειξης στις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, ενώ προειδοποίησε πως «ο κίνδυνος είναι σχετικά μεγάλος». 

«Όλοι γνωρίζουμε τι μπορεί να γίνει με τα fake news», τόνισε ο πρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου, σε συνέντευξη στο DPA. «Υπάρχει ένας πραγματικός πόλεμος προπαγάνδας», στον οποίο δεν είναι ξεκάθαρο ποιος κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις, τόνισε. 

Ακόμη κι αν υπήρχαν σαφείς ενδείξεις, οι «συνήθεις ύποπτοι» πάντα θα το αρνούνταν, συμπλήρωσε ο Σόιμπλε. 

Δήλωσε ιδιαίτερα ανήσυχος για το γεγονός ότι ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, παρότι γενικά έχει ενσωματωθεί καλά στη γερμανική κοινωνία, ακόμη ενημερώνεται από ξένα ΜΜΕ. Συμπλήρωσε ότι ένα Μέσο όπως το Russia Today «είναι αρκετά προφανές πως δεν αποτελεί κανάλι που ούτε καν πλησιάζει» στις αρχές της ελευθερίας του Τύπου. 

«Η κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου σε χώρες όπως η Ρωσία ή η Τουρκία επίσης επηρεάζει τους ψηφοφόρους στη Γερμανία», υπογράμμισε. 

Για τη Γερμανία, ως κοινωνία, δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα, σημείωσε. Πρότεινε όμως ότι η Γερμανία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ρωσόφωνους influencers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που να προειδοποιούν για τους κινδύνους χειραγώγησης και προπαγάνδας. 

Με πληροφορίες από Politico 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ