Ο Σνόουντεν έχασε την υπόθεση για ασφαλή διέλευση από τη Νορβηγία

Ο Σνόουντεν έχασε την υπόθεση για ασφαλή διέλευση από τη Νορβηγία Facebook Twitter
EPA/OLIVER DIETZE
2

Η προσπάθεια του πρώην συμβούλου της αμερικανικής υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, για παροχή εγγυήσεων ότι δεν θα εκδοθεί στις ΗΠΑ αν εισέλθει στη Νορβηγία, απορρίφθηκε από τη χώρα.

Ο Σνόουντεν είχε καταθέσει μήνυση ενάντια στην κυβέρνηση της Νορβηγίας τον Απρίλιο, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει την ελεύθερη διέλευσή του από τη χώρα ώστε να παραλάβει ένα βραβείο για την ελευθερία της έκφρασης. Το Πρωτοδικείο του Οσλο και ένα εφετείο απέρριψαν τη μήνυση.

Στη συνέχεια άσκησε έφεση, την οποία όμως απέρριψε το Ανώτατο Δικαστήριο της Νορβηγίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα. Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέφερε πως το υπουργείο Δικαιοσύνης της Νορβηγίας δεν μπορούσε να υποχρεωθεί να αποφασίσει εκ των προτέρων για το αν θα προχωρήσει στην έκδοση του Σνόουντεν στις ΗΠΑ πριν την ενδεχόμενη είσοδο του στην χώρα.

Ο πρώην σύμβουλος της NSA, διέρρευσε απόρρητες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες παρακολούθησης της αμερικανικής υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας. Κατηγορείται για κατασκοπεία και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 30 ετών αν επιστρέψει στις ΗΠΑ.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μενέντεζ προς Τουρκία: Όποια επιθετικότητα κατά της Ελλάδας δεν είναι αποδεκτή, θα έχει συνέπειες

Διεθνή / Μενέντεζ προς Τουρκία: Όποια επιθετικότητα κατά της Ελλάδας δεν είναι αποδεκτή, θα έχει συνέπειες

«Επικίνδυνη περίοδος για να προσπαθήσει να προκαλέσει ένα επεισόδιο ώστε να αποσπάσει την προσοχή των Τούρκων πολιτών από την κακή οικονομική τους κατάσταση»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ