Ο Σνόουντεν έχασε την υπόθεση για ασφαλή διέλευση από τη Νορβηγία

Ο Σνόουντεν έχασε την υπόθεση για ασφαλή διέλευση από τη Νορβηγία Facebook Twitter
EPA/OLIVER DIETZE
2

Η προσπάθεια του πρώην συμβούλου της αμερικανικής υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, για παροχή εγγυήσεων ότι δεν θα εκδοθεί στις ΗΠΑ αν εισέλθει στη Νορβηγία, απορρίφθηκε από τη χώρα.

Ο Σνόουντεν είχε καταθέσει μήνυση ενάντια στην κυβέρνηση της Νορβηγίας τον Απρίλιο, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει την ελεύθερη διέλευσή του από τη χώρα ώστε να παραλάβει ένα βραβείο για την ελευθερία της έκφρασης. Το Πρωτοδικείο του Οσλο και ένα εφετείο απέρριψαν τη μήνυση.

Στη συνέχεια άσκησε έφεση, την οποία όμως απέρριψε το Ανώτατο Δικαστήριο της Νορβηγίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα. Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέφερε πως το υπουργείο Δικαιοσύνης της Νορβηγίας δεν μπορούσε να υποχρεωθεί να αποφασίσει εκ των προτέρων για το αν θα προχωρήσει στην έκδοση του Σνόουντεν στις ΗΠΑ πριν την ενδεχόμενη είσοδο του στην χώρα.

Ο πρώην σύμβουλος της NSA, διέρρευσε απόρρητες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες παρακολούθησης της αμερικανικής υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας. Κατηγορείται για κατασκοπεία και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 30 ετών αν επιστρέψει στις ΗΠΑ.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Διεθνή / Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Η Κέιτλιν Τζένερ αποκάλυψε ότι το ανανεωμένο αμερικανικό διαβατήριό της εκδόθηκε με ανδρική ένδειξη φύλου, παρότι τα έγγραφά της είχαν αλλάξει εδώ και χρόνια, και ότι ζήτησε βοήθεια από τον Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να πάρει απάντηση. Η υπόθεση φωτίζει πώς η νέα πολιτική των ΗΠΑ για τα διαβατήρια αγγίζει ακόμη και τρανς πρόσωπα που τον έχουν στηρίξει.
THE LIFO TEAM
Καναδός γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ειδήσεις / Γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ο Καναδός πορνοστάρ υποστηρίζει ότι κρατήθηκε επί ώρες από αμερικανούς τελωνειακούς στο αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο και στη συνέχεια αποκλείστηκε από τις ΗΠΑ για μία δεκαετία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Ρίσκο και ευκαιρία: Οι δύο εκεχειρίες που μπορεί να ενισχύσουν τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Οι διπλωματικές διεργασίες έχουν ξεκινήσει και φαίνεται να αποκτούν δυναμική, όμως τα βαθιά γεωπολιτικά ζητήματα που χωρίζουν τις εμπλεκόμενες πλευρές καθιστούν το αποτέλεσμα αβέβαιο
THE LIFO TEAM
FBI ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ

Διεθνή / The Atlantic: Ο διευθυντής του FBI «αγνοείται» - Ανησυχία για τη συμπεριφορά του Πατέλ

Περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, απουσίες χωρίς εξήγηση και έντονη αστάθεια στη συμπεριφορά του φέρεται να προκαλούν ανησυχία στο εσωτερικό του FBI και της κυβέρνησης Τραμπ
THE LIFO TEAM