Ο «Σαμάνος της QAnon» λέει πως εισέβαλε στο Καπιτώλιο για να προσευχηθεί - «Απέτρεψα κλοπή μάφινς»

Ο «Σαμάνος της QAnon» λέει πως εισέβαλε στο Καπιτώλιο για να προσευχηθεί - «Απέτρεψα την κλοπή μάφινς» Facebook Twitter
0

Μιλώντας για πρώτη φορά, μέσα από τη φυλακή, ο «Σαμάνος της QAnon» υποστήριξε πως η εισβολή στο Καπιτώλιο, δεν αποτελούσε επίθεση ενάντια στο έθνος.



«Οι πράξεις μου δεν αποτελούσαν επίθεση απέναντι σε αυτή τη χώρα. Αυτό δεν είναι σωστό. Είναι πλήρως ανακριβές», ανέφερε ο Jacob Chansley στη Laurie Segall, δημοσιογράφο του CBS This Morning. Κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο ο Chansley είχε εμφανιστεί με γούνα, καπέλο με κέρατα και βαμμένο πρόσωπο.


Συνελήφθη λίγο αργότερα και πλέον αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 έτη. Μιλώντας για την εισβολή στο Καπιτώλιο, ο ίδιος είπε πως τραγούδησε ένα τραγούδι «και αυτό είναι κομμάτι του σαμανισμού».


Το τραγούδι είχε να κάνει «με τη δημιουργία θετικών δονήσεων σε έναν ιερό χώρο» ενώ υποστήριξε πως εμπόδισε «τους ανθρώπους από το να κλέψουν και να καταστρέψουν αυτόν τον ιερό χώρο».


«Σταμάτησε κάποιον από το να κλέψει μάφινς», είπε προσθέτοντας πως προσευχήθηκε. «Γιατί η πρόθεσή μου ήταν να φέρω το Θείο και να επιστρέψει ο θεός πίσω στη Γερουσία», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η δημοσιογράφος επισημαίνει στο Chansley ότι δεν έπρεπε να βρίσκεται σε αυτό που αποκαλεί «ιερό χώρο».


«Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που έχω μετανιώσει, πίστεψα πως όταν μας έγνεψαν θετικά οι αστυνομικοί ήταν κάτι αποδεκτό», λέει ο Chansley.


Κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο, στην οποία κατηγορείται ότι συμμετείχε ο Chansley, πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 130 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κάποιοι από τους οποίους σοβαρά.
 


Οι κατηγορούμενοι ξεπερνούν τους 300. Τον Chansley βαραίνουν κατηγορίες για δύο κακουργήματα και τέσσερα άλλα αδικήματα.  Σύμφωνα με δικηγόρο του κάλεσε ο ίδιος ο Chansley το FBI την επόμενη ημέρα και παραδέχθηκε πως ήταν ο άνδρας που καθόταν στη θέση του Μάικ Πενς στη γερουσία.


Ερωτηθείς αν εξακολουθεί να θεωρεί τον εαυτό του πατριώτη, ο Chansley είπε στη Segall, «πως θεωρεί τον εαυτό του πιστό στο Σύνταγμα, πιστό στην αλήθεια και τις καταστατικές αρχές (των ΗΠΑ) και πιστό στον Θεό». Παράλληλα ανέφερε ότι πίστευε πως ο Τραμπ τους υποστήριζε και δήλωσε απογοητευμένος από το ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν του απένειμε χάρη.

Με πληροφορίες από CBS News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΝΤΕΛΣΙ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ

Διεθνή / Βενεζουέλα: Ο Τραμπ αναγνώρισε την κυβέρνηση Ροντρίγκες - Έδωσε άδεια για εξορύξεις σε πέντε πετρελαϊκές εταιρείες

H αμερικανική κυβέρνηση έδωσε άδεια σε πέντε μεγάλους ομίλους να επανεκκινήσουν δραστηριότητες στη Βενεζουέλα υπό αμερικανική εποπτεία
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΣΥΚΛΟΣ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΘΑΝΑΤΩΣΗ

Διεθνή / Μαρόκο: Καταγγελίες για μαζικές θανατώσεις αδέσποτων ενόψει του Μουντιάλ 2030

Φιλοζωικές οργανώσεις και κάτοικοι μιλούν για επιχειρήσεις «εκκαθάρισης» που περιλάμβαναν βίαιες συλλήψεις ζώων, δηλητηριάσεις και, σε ορισμένες περιπτώσεις, πυροβολισμούς
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Αυξάνεται η πίεση να ερευνηθεί για trafficking - Φέρεται να έφερνε γυναίκες στο Μπάκιγχαμ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Αυξάνεται η πίεση να ερευνηθεί για trafficking - Φέρεται να έφερνε γυναίκες στο Μπάκιγχαμ

Υπάρχουν καταγγελίες ότι γυναίκες μεταφέρονταν στη Βρετανία με το ιδιωτικό τζετ του Τζέφρι Έπσταϊν και στη συνέχεια εισέρχονταν κρυφά στο Μπάκιγχαμ
THE LIFO TEAM
Η καταιγίδα Νιλς σαρώνει τη δυτική Ευρώπη - Νεκροί και μεγάλες καταστροφές σε Γαλλία και Ισπανία

Διεθνή / Η καταιγίδα Νιλς σαρώνει τη δυτική Ευρώπη - Νεκροί και μεγάλες καταστροφές σε Γαλλία και Ισπανία

Θυελλώδεις άνεμοι και καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν ακυρώσεις πτήσεων, δρομολογίων τρένων και πλοίων - Πλημμυρισμένοι δρόμοι και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος
THE LIFO TEAM
Τραμπ: «Είχε σχέση με τον "Βασιλιά των Λιονταριών"» - Επιμένει για το βίντεο με τους Ομπάμα παρά τις αντιδράσεις

Διεθνή / Τραμπ: «Είχε σχέση με τον "Βασιλιά των Λιονταριών"» - Επιμένει για το βίντεο με τους Ομπάμα παρά τις αντιδράσεις

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος κατηγόρησε συνεργάτη του για το βίντεο που απεικόνιζε τους Ομπάμα ως πιθήκους, επιμένει ότι το βίντεο δεν αποτελεί πρόβλημα
THE LIFO TEAM
ΔΥΣΗ ΠΟΛΕΜΟΣ Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Politico: Οι χώρες της Δύσης «βλέπουν να πλησιάζει» ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος

Η ανησυχία για έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο εντείνεται στις χώρες της Δύσης, με τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Καναδά να θεωρούν πλέον πιθανό το ξέσπασμα μιας μεγάλης διεθνούς σύγκρουσης μέσα στην επόμενη πενταετία
THE LIFO TEAM