Μιλώντας για πρώτη φορά, μέσα από τη φυλακή, ο «Σαμάνος της QAnon» υποστήριξε πως η εισβολή στο Καπιτώλιο, δεν αποτελούσε επίθεση ενάντια στο έθνος.«Οι πράξεις μου δεν αποτελούσαν επίθεση απέναντι σε αυτή τη χώρα. Αυτό δεν είναι σωστό. Είναι πλήρως ανακριβές», ανέφερε ο Jacob Chansley στη Laurie Segall, δημοσιογράφο του CBS This Morning. Κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο ο Chansley είχε εμφανιστεί με γούνα, καπέλο με κέρατα και βαμμένο πρόσωπο.


Συνελήφθη λίγο αργότερα και πλέον αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 έτη. Μιλώντας για την εισβολή στο Καπιτώλιο, ο ίδιος είπε πως τραγούδησε ένα τραγούδι «και αυτό είναι κομμάτι του σαμανισμού».


Το τραγούδι είχε να κάνει «με τη δημιουργία θετικών δονήσεων σε έναν ιερό χώρο» ενώ υποστήριξε πως εμπόδισε «τους ανθρώπους από το να κλέψουν και να καταστρέψουν αυτόν τον ιερό χώρο».


«Σταμάτησε κάποιον από το να κλέψει μάφινς», είπε προσθέτοντας πως προσευχήθηκε. «Γιατί η πρόθεσή μου ήταν να φέρω το Θείο και να επιστρέψει ο θεός πίσω στη Γερουσία», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η δημοσιογράφος επισημαίνει στο Chansley ότι δεν έπρεπε να βρίσκεται σε αυτό που αποκαλεί «ιερό χώρο».


«Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που έχω μετανιώσει, πίστεψα πως όταν μας έγνεψαν θετικά οι αστυνομικοί ήταν κάτι αποδεκτό», λέει ο Chansley.


Κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο, στην οποία κατηγορείται ότι συμμετείχε ο Chansley, πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 130 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κάποιοι από τους οποίους σοβαρά.
 


Οι κατηγορούμενοι ξεπερνούν τους 300. Τον Chansley βαραίνουν κατηγορίες για δύο κακουργήματα και τέσσερα άλλα αδικήματα.  Σύμφωνα με δικηγόρο του κάλεσε ο ίδιος ο Chansley το FBI την επόμενη ημέρα και παραδέχθηκε πως ήταν ο άνδρας που καθόταν στη θέση του Μάικ Πενς στη γερουσία.


Ερωτηθείς αν εξακολουθεί να θεωρεί τον εαυτό του πατριώτη, ο Chansley είπε στη Segall, «πως θεωρεί τον εαυτό του πιστό στο Σύνταγμα, πιστό στην αλήθεια και τις καταστατικές αρχές (των ΗΠΑ) και πιστό στον Θεό». Παράλληλα ανέφερε ότι πίστευε πως ο Τραμπ τους υποστήριζε και δήλωσε απογοητευμένος από το ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν του απένειμε χάρη.

Με πληροφορίες από CBS News

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr