O Ringo Starr βάζει τέλος στη νομική διαμάχη για το sex toy Ring O

Ringo Starr drops trademark fight over Ring O sex toys Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / ΕΡΑ
0

Ο Sir Ringo Starr έδωσε τέλος στη νομική διαμάχη εναντίον των κατασκευαστών ενός sex toy που ονομάζεται Ring O.

Ο ντράμερ των Beatles είχε αμφισβητήσει το εμπορικό σήμα Ring O, λέγοντας ότι είναι παρόμοιο με το όνομά του και πως μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στους θαυμαστές του. Ο Sir Ringo, 80 ετών σήμερα, υποστήριζε ότι η φήμη του θα πάθαινε ανεπανόρθωτη ζημιά εάν το όνομα του sex toy Ring O είχε καταχωρηθεί ως εμπορικό σήμα στις ΗΠΑ. Ωστόσο, ο Sir Ringo αποσύρθηκε από την υπόθεση μετά από συμφωνία με τους κατασκευαστές του sex toy.

Οι δικηγόροι του αρχικά παραπονέθηκαν ότι η το brand name “Ring O” ήταν πανομοιότυπο όσον  αφορά την ορθογραφία, την έννοια και την προφορά με το όνομά του ντράμερ, το οποίο έχει ήδη  καταχωρήσει ως δικό του εμπορικό σήμα. Τα έγγραφα που κατέθεσαν οι δικηγόροι του το 2019 ανέφεραν: «Οι καταναλωτές πιθανότατα θα πίστευαν ότι οι νέες επιχειρηματικές ενασχολήσεις του ενάγοντος (Ringo Starr) θα είχαν να κάνουν με τα συγκεκριμένα sex toys - και αυτό είναι ένας συσχετισμός που δεν θέλει ο ίδιος».

«Αμαύρωσε το όνομά του»


Ο θρύλος της ροκ «δεν θέλει να έχει καμία σχέση με τα συγκεκριμένα αντικείμενα» είπαν, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε σύνδεση θα αμαυρώσει το όνομά του.

Τώρα, σύμφωνα με τη διευθέτηση που έγινε, η Pacific Holdings και η Momentum Management συμφώνησαν να αποφύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα που ενδέχεται να οδηγήσει σε σύγχυση μεταξύ του προϊόντος τους και του μουσικού. Η συμφωνία αναφέρει ότι οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το όνομα μόνο για βοηθήματα σεξ ενηλίκων και επιβραδυντικά σπρέι και πρέπει το brand name να έχει κενό μεταξύ του «Ring» και του «O».

Οι εταιρείες έχουν δεσμευτεί να μην υποβαθμίσουν, αμαυρώσουν, υποτιμήσουν ή δυσφημίσουν το όνομα ή την εικόνα του Starr. Είπαν επίσης ότι δεν θα έκαναν καμία αναφορά ή σχετικό υπονοούμενο ώστε να μπορεί να συσχετισθεί το προϊόν με τον Starr ή να δώσουν την εντύπωση ότι συνδέεται ο ντράμερ με αυτό. Το Ring O είναι μέρος της σειράς Screaming O, το οποίο η Momentum ισχυρίζεται ότι έχει ήδη πουλήσει 25 εκατομμύρια προϊόντα σε όλο τον κόσμο. Το όνομα Ringo έχει επίσης καταχωριθεί ως εμπορικό σήμα από διάφορες εταιρείες για μια σειρά προϊόντων στο Ηνωμένο Βασίλειο, από σφουγγαρίστρες και μπισκότα έως ορμονικούς αντισυλληπτικούς κολπικούς δακτυλίους. Ο Sir Ringo χρήσθηκε ιππότης από τη Βασίλισσα για τις υπηρεσίες του στη μουσική το 2018 ενώ το πραγματικό του όνομα είναι Richard Starkey.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα παιδί λάτρευε τον πουρέ μήλου με κανέλα. Μετά έπαθε δηλητηρίαση από μόλυβδο.

Διεθνή / Η παιδική τροφή που δηλητηρίαζε αργά το παιδί τους

Πώς 52 μικρά παιδιά δηλητηριάζονταν συστηματικά από μόλυβδο, μέχρι να γίνει σαφές ποιο ήταν το συστατικό εκείνο της διατροφής τους, που σταδιακά θα μπορούσε να τα οδηγήσει ακόμα και σε μόνιμες νευροαναπτυξιακές αναπηρίες
NEWSROOM