Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον θέλει σήμερα να γράψει ιστορία, επιχειρώντας να γίνει ο πρώτος δισεκατομμυριούχος που θα ταξιδέψει με δικό του σκάφος Διάστημα. 

 

Ο Βρετανός επιχειρηματίας θέλει να ηγηθεί μιας ολοκαίνουργιας τουριστικής βιομηχανίας έξω από τα όρια του πλανήτη.

 

Η προγραμματισμένη πτήση του Μπράνσον ξεκίνησε από μία βάση στο Νέο Μεξικό, περίπου 180 μίλια νότια του Albuquerque, μόλις εννέα μέρες πριν την επίσης προγραμματισμένη πτήση στο διάστημα του Τζεφ Μπέζος με το σκάφος της Blue Origin.  Η Virgin μεταδίδει λεπτό προς λεπτό της εξελίξεις, με τον Stephen Colbert οικοδεσπότη στο live streaming. Στις 18:02, το μητρικό σκάφος βρισκόταν ήδη 40.000 πόδια πάνω από την επιφάνεια της Γης (12,19 χιλιόμετρα). 

 

«Ο πρώτος δισεκατομμυριούχος στο Διάστημα»: Live η αντίστροφη μέτρηση για την εκτόξευση του Μπράνσον

 

«Ο πρώτος δισεκατομμυριούχος στο Διάστημα»: Live η πτήση του Μπράνσον με την Virgin Galactic

 

Το διαστημικό όχημα του Μπράνσον, VSS Unity (γνωστό και ως SpaceShipTwo) θα αποκοπεί από το μητρικό σκάφος, το VMS Eve (επίσης γνωστό ως WhiteKnightTwo). Το VMS Eve έχει σχεδιασμό διττής ατράκτου με τέσσερις κινητήρες, ώστε να μπορεί να μεταφέρει το μικρότερο σκάφο ςγια περίπου μία ώρα.

 

Μόλις φτάσει στο υψόμετρο των 14 χιλιομέτρων, το VSS Unity θα αποσπαστεί από το κυρίως σκάφος και θα κινηθεί αυτόνομα. Πιλότοι του διαστημικού σκάφους είναι ο David Mackay και ο Michael Masucci και θα οδηγήσουν το σκάφος στο όριο του Διαστήματος, πάνω από τα 80 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της Γης.

 

 

Εκτός από τον Μπράνσον, τρεις υπάλληλοι της Virgin Galactic θα αξιολογήσουν την εμπειρία για τους μελλοντικούς πελάτες, που αναμένεται θα πληρώνουν αδρά για να ταξιδεύουν στο διάστημα. Αυτοί είναι η Beth Moses, επικεφαλής εκπαιδευτής αστροναυτών, o Colin Bennett, επικεφαλής μηχανικός επιχειρήσεων και η Sirisha Bandla, αντιπρόεδρος κυβερνητικών υποθέσεων και ερευνητικών επιχειρήσεων.

 

Η Bandla θα πραγματοποιήσει επίσης ένα επιστημονικό πείραμα για το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα. Το σχέδιο είναι να μπει ξανά το σκάφος στην ατμόσφαιρα της Γης και καλώς εχόντων των πραγμάτων να εκτελέσει μια ομαλή προσεδάφιση στο Νέο Μεξικό. Όλο το ταξίδι έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει λιγότερο από δύο ώρες.

 

«Ο πρώτος δισεκατομμυριούχος στο Διάστημα»: Live η πτήση του Μπράνσον με την Virgin Galactic

 

Ο τραγουδιστής Khalid θα ερμηνεύσει ένα νέο τραγούδι μετά την προσγείωση του πληρώματος ενώ ενδέχεται στο «σόου» να εμφανιστεί και ο Έλον Μασκ.

 

«Αποστολή μου κάνω το όνειρο ενός ταξιδιού στο διάστημα πραγματικότητα για τα εγγόνια μου, για τα εγγόνια σας, για όλους» έγραφε νωρίτερα ο 70χρονος δισεκατομμυριούχος στο Instagram.