Ο πρωθυπουργός Ιαπωνίας ζητά από τους επιχειρηματίες να δώσουν μεγάλες αυξήσεις μισθών

Ο πρωθυπουργός Ιαπωνίας ζητά από τους επιχειρηματίες να δώσουν μεγάλες αυξήσεις μισθών Facebook Twitter
0

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε ζήτησε από επιχειρηματίες  να υποστηρίξουν την προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης της οικονομίας, μέσω της αύξησης των μισθών κατά τη νέα χρονιά, σε συνέχεια της πολιτικής που εφάρμοσαν κατά τις προηγούμενες χρονιές.

«Σας ευχαριστώ για τις μεγάλες αυξήσεις των μισθών κατά την τελευταία τριετία» είπε ο Άμπε στη διάρκεια ομιλίας του για τη νέα χρονιά, που οργάνωσαν μεγάλες επιχειρήσεις.

«Θέλω να σας ζητήσω να προχωρήσετε πάλι σε αυξήσεις μισθών, κατά τη νέα χρονιά, με μία αύξηση μισθών που θα είναι μεγάλη, όπως κι αυτή της προηγούμενης χρονιάς. Μόνο με αυξήσεις μισθών που θα είναι μεγαλύτερες από τις αυξήσεις των τιμών, θα μπορέσει η Ιαπωνία να νικήσει τον υποπληθωρισμό, συνεχίζοντας μια πορεία δυναμικής οικονομικής ανάπτυξης» τόνισε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός.

Χθες, ο Σίντζο Άμπε, δήλωσε ότι δεν είναι στα σχέδιά του η διάλυση της Κάτω Βουλής για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών και ότι προτεραιότητα για το νέο έτος θα έχει η οικονομία. 


Η φημολογία σχετικά με τον χρόνο των επόμενων εκλογών για την Κάτω Βουλή έχει φουντώσει τους τελευταίους μήνες. «Θα μπορούσε κάλλιστα να έχουμε διάλυση της Κάτω Βουλής και γενικές εκλογές φέτος, επομένως θα διατηρήσουμε και ενισχύσουμε τις προετοιμασίες μας για τη μάχη», δήλωσε ο Γιοσιχίκο Νόντα, γενικός γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος (του κύριου κόμματος της Αντιπολίτευσης), στη σημερινή πρωτοχρονιάτικη τελετή του κόμματός του. Ο ηγέτης του ιαπωνικού κομμουνιστικού κόμματος, Κάζουο Σίι, δήλωσε σήμερα ότι είναι πιθανή η πτώση της κυβέρνησης Άμπε, εάν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ενισχύσουν τη συνεργασία τους. Τα τέσσερα κύρια αντιπολιτευόμενα κόμματα - το Δημοκρατικό, το Κομμουνιστικό, το Φιλελεύθερο και το Σοσιαλδημοκρατικό - έχουν αποφασίσει να συνεργασθούν εναντίον του κυβερνητικού μπλοκ στις επόμενες εκλογές για την Κάτω Βουλή, ο χρόνος διεξαγωγής των οποίων εξαρτάται αποκλειστικά από τον Άμπε.


Ο Άμμπε τόνισε επίσης ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να βγάλει την Ιαπωνία από τον αποπληθωρισμό το νέο έτος και ότι «η κορυφαία οικονομική πολιτική θα είναι η ταχεία ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2017». Το σχέδιο του προϋπολογισμού, το οποίο περιλαμβάνει έναν αμυντικό προϋπολογισμό - ρεκόρ, ύψους 5,13 τρισ. γεν (περίπου 43,5 δισ. δολαρίων), θα κατατεθεί στην επόμενη τακτική συνεδρίαση της Βουλής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου.


Αναφορικά με το ειρηνιστικό σύνταγμα της Ιαπωνίας, το οποίο ισχύει περίπου 70 χρόνια, ο 'Αμπε υποστήριξε ότι «τώρα είναι η ώρα να κοιτάξουμε στο μέλλον, ατενίζοντας τα επόμενα 70 χρόνια και να προχωρήσουμε με νέα συγκρότηση του έθνους».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γαλλία παραλύει από τις διαδηλώσεις – Χάος σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, οδοφράγματα και συλλήψεις

Διεθνή / Η Γαλλία παραλύει από τις διαδηλώσεις – Χάος σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, οδοφράγματα και συλλήψεις

Από το πρωί της Τετάρτης, χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν δρόμους, πλατείες και σιδηροδρομικούς σταθμούς σε πολλές πόλεις, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις και οδηγώντας σε τουλάχιστον 250 συλλήψεις
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη θέση της διοικήτριας της FED ενώ «μάχεται» για την απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη FED ενώ θα «μάχεται» ενάντια στην απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά τον Τραμπ από το να αποπέμψει την Κουκ από τη θέση της διοικήτριας της FED, έπειτα από καταγγελίες για απάτη σε στεγαστικά δάνεια
LIFO NEWSROOM
Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Διεθνή / Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Η Τσούρκοβ, ερευνήτρια στο επάγγελμα, είχε εξαφανιστεί στο Ιράκ το 2023 κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού - Μήνες μετά ο Νετανιάχου αποκάλυψε πως έχει απαχθεί από την Κατάιμπ Χεζμπολάχ
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Διεθνή / Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Το εμιράτο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.
LIFO NEWSROOM