Ο πρίγκιπας Άντριου ενδέχεται να δικαστεί στις ΗΠΑ το 2022 για σεξουαλική κακοποίηση

Ο πρίγκιπας Άντριου ενδέχεται να δικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση στις ΗΠΑ το 2022, σύμφωνα με δικαστή Facebook Twitter
AP
0

Aμερικανός δικαστής δήλωσε σήμερα ότι ο πρίγκιπας Άντριου θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για το ενδεχόμενο μίας δίκης στα τέλη του 2022, αναφορικά με τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης της Βιρτζίνια Τζουφρέ.

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Lewis Kaplan του Μανχάταν είπε ότι αναμένει μια δίκη για τις αστικές αξιώσεις της Τζουφρέ να ξεκινήσει μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου 2022, υπό την προϋπόθεση ότι θα μπορούσε να γίνει με ασφάλεια εν μέσω της πανδημίας COVID-19.

«Θα εξετάσω το ενδεχόμενο του Σεπτεμβρίου, αλλά σε κάθε περίπτωση από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο (θα γίνει η δίκη)», είπε ο δικαστής σε τηλεφωνική συνομιλία με τους δικηγόρους των δύο πλευρών.

Υπενθυμίζεται ότι η 38χρονη μήνυσε τον πρίγκιπα Άντριου, τον δεύτερο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ, ζητώντας  αποζημίωση απροσδιόριστου ποσού τον Αύγουστο.

Είπε ότι ο Άντριου την ανάγκασε να κάνει σεξ στο σπίτι της μακροχρόνιας συνεργάτιδας του Έπσταϊν, Γκισλέιν Μάξγουελ, στο Λονδίνο και την κακοποίησε στην έπαυλη του Έπσταϊν στο Μανχάταν και σε ένα από τα ιδιωτικά νησιά του νεκρού πλέον δισεκατομμυριούχου, στις Παρθένες Νήσους.

Ο Έπσταϊν αυτοκτόνησε σε ηλικία 66 ετών σε μια φυλακή του Μανχάταν τον Αύγουστο του 2019, ενώ περίμενε τη δίκη του κατηγορούμενος για sex trafficking.

Η ανακοίνωση σήμερα έλαβε χώρα πέντε ημέρες αφότου ο 61χρονος πρίγκιπας δήλωσε είπε ότι «αρνείται κατηγορηματικά τις ψευδείς κατηγορίες της Τζουφρέ εναντίον του» και προέτρεψε τον Kaplan να απορρίψει τη μήνυση.

Ο πρίγκιπας Άντριου είπε ότι η Τζουφρέ αποσκοπεί να λάβει χρήματα εκμεταλλευόμενη τις κατηγορίες εναντίον του Έπσταϊν και των ανθρώπων που συνδέονται μαζί του.

Είπε ότι αυτό περιελάμβανε την φερόμενη είσπραξη «εκατομμυρίων δολαρίων» από την Τζουφρέ μετά από έναν  διακανονισμό το 2017 μιας αστικής αγωγής για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της Μάξγουελ.

Πριν από οποιαδήποτε δίκη, οι Τζουφρέ και πρίγκιπας Άντριου θα υποβάλλονταν σε ανάκριση ενόρκως από αντιτιθέμενους δικηγόρους μέχρι τις 14 Ιουλίου.

Ο δικηγόρος της Τζουφρέ, David Boies, και ο δικηγόρος του πρίγκιπα, Andrew Brettler, είπαν στον δικαστή ότι ο καθένας αναμένει να πραγματοποιήσει οκτώ έως 12 καταθέσεις μέχρι εκείνη την ημερομηνία.

Και οι δύο δήλωσαν επίσης ότι δεν αναμένουν ότι οι διαφωνίες σχετικά με την εφαρμογή του «ξένου δικαίου» θα είναι μέρος της υπόθεσης.

Ο πρίγκιπας τον Σεπτέμβριο είχε επικαλεστεί το βρετανικό και το διεθνές δίκαιο υποστηρίζοντας ότι η Τζουφρέ δεν του είχε επιδώσει σωστά την αγωγή της, αλλά αργότερα ανασκεύασε.

Ο Άντριου εγκατέλειψε πολλά βασιλικά καθήκοντα και έχασε την υποστήριξη από φιλανθρωπικές οργανώσεις και οργανισμούς, αφού δεν έδειξε συμπάθεια προς τα θύματα του Έπσταϊν σε μια συνέντευξη στο BBC τον Νοέμβριο του 2019.

Η Μάξγουελ, από την άλλη, παραπέμπεται σε δίκη στο Μανχάταν στις 29 Νοεμβρίου με την κατηγορία ότι βοήθησε να στρατολογήσει τρία ανήλικα κορίτσια, που φέρεται να κακοποίησε ο Έπσταϊν. 

Κατηγορείται επίσης για εμπλοκή στη σεξουαλική διακίνηση ενός 14χρονου κοριτσιού. Έχει δηλώσει αθώα για οκτώ ποινικές κατηγορίες και παραμένει σε φυλακή του Μπρούκλιν από τη σύλληψή της τον Ιούλιο του 2020.

Με πληροφορίες του Guardian/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ