Ο ΠΟΥ ακυρώνει τον διορισμό του Μουγκάμπε ως πρεσβευτή καλής θελήσεως του οργανισμού

Ο ΠΟΥ ακυρώνει τον διορισμό του Μουγκάμπε ως πρεσβευτή καλής θελήσεως του οργανισμού Facebook Twitter
0

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ακυρώνει την απόφαση διορισμού του προέδρου της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε ως πρεσβευτή καλής θελήσεων του ΠΟΥ, σε μία προσπάθεια να βάλει τέλος στην κατακραυγή που προκάλεσε η απόφαση η οποία ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα.


Η ανακοίνωση της απόφασης του Τέντρος Ανταχανόμ Γκεμπεγεσούς, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αιθιοπίας, προκάλεσε τη οργή των μη κυβερνητικών οργανώσεων που κατήγγειλαν την κατάρρευση του συστήματος υγείας της Ζιμπάμπουε υπό την προεδρία του Ρόμπερτ Μουγκάμπε.


Ο Τέντρος Ανταχανόμ Γκεμπεγεσούς ανέλαβε τη διεύθυνση του ΠΟΥ τον Ιούλιο και είναι ο πρώτος Αφρικανός που καταλαμβάνει αυτή τη θέση. Στην ανακοίνωση με την οποία ακυρώνει τον διορισμό του Ρόμπερτ Μουγκάμπε εξηγεί ότι «άκουσε προσεκτικά» τις επικρίσεις και συνομίλησε με την κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε.


Μη κυβερνητικές οργανώσεις, διεθνείς προσωπικότητες του χώρου της υγείας, πανεπιστημιακοί, διπλωμάτες, ειδικοί και ακτιβιστές καταδίκασαν με σφοδρότητα την αρχική απόφαση του επικεφαλής του ΠΟΥ για τον διορισμό του Μουγκάμπε κάνοντας λόγο για την κατάρρευση του συστήματος της χώρα του κατά τη διάρκεια των 37 χρόνων στην εξουσία του αυταρχικού και κατασταλτικού καθεστώτος του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM