Ο Πάπας κάλεσε τους κομμωτές να μην κουτσομπολεύουν

Ο Πάπας κάλεσε τους κομμωτές να μην κουτσομπολεύουν Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε σήμερα τους κομμωτές να μην κουτσομπολεύουν και να ασκούν το επάγγελμά τους «με χριστιανικό στυλ». 

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει συχνά απευθύνει προειδοποιήσεις για το κουτσομπολιό μεταξύ φίλων και γειτόνων, τώρα, ωστόσο, λέει, ότι η ψιλοκουβεντούλα θα πρέπει να αποφεύγεται και στα ινστιτούτα αισθητικής και τα κομμωτήρια.

Ο ποντίφικας προέτρεψε 230 Ιταλούς Καθολικούς κομμωτές, στυλίστες και αισθητικούς, που είχαν επισκεφθεί τη Ρώμη για προσκήνυμα, να «αποφεύγουν να υποκύπτουν στον πειρασμό του κουτσομπολιού που συνδέεται εύκολα με την εργασία σας».

Αντιθέτως, θα πρέπει να ασκούν το επάγγελμά τους «με χριστιανικό στυλ, να αντιμετωπίζουν τους πελάτες με ευγένεια και αβρότητα, να τους προσφέρουν μια καλή κουβέντα και ενθάρρυνση» υπογράμμισε ο Φραγκίσκος.

Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας επισήμανε ότι προστάτης τους είναι ο Άγιος Μαρτίνος ντε Πόρες: ένας κουρέας του 16ου αιώνα που εντάχθηκε στο τάγμα των Δομινικανών στο Περού και πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του βοηθώντας τους φτωχούς και τους ασθενείς.

Τα κουρεία και τα κομμωτήρια στην Ιταλία παραμένουν κατά παράδοση κλειστά τις Δευτέρες, για αυτό ακριβώς κι η ομάδα αυτή των πιστών επέλεξε τη σημερινή ημέρα για να επισκεφθεί το Βατικανό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ έδωσε εντολή για δοκιμές πυρηνικών όπλων - Ανατροπή στην επί δεκαετίες πολιτική των ΗΠΑ

Διεθνή / Ο Τραμπ έδωσε εντολή για δοκιμές πυρηνικών όπλων - Ανατροπή στην επί δεκαετίες πολιτική των ΗΠΑ

Πώς οι ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ μελετούν την επιστροφή στις πυρηνικές δοκιμές, ποιες είναι οι πιθανές επιπτώσεις για την παγκόσμια ασφάλεια και τι σημαίνει αυτό για τον σύγχρονο κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ξεκληρίστηκε οικογένεια από την κατάρρευση του κτηρίου στην Τουρκία: Νεκρά τέσσερα από τα πέντε μέλη - Διασώθηκε 18χρονη

Διεθνή / Ξεκληρίστηκε οικογένεια από την κατάρρευση του κτιρίου στην Τουρκία: Νεκρά τέσσερα από τα πέντε μέλη - Διασώθηκε 18χρονη

Στη Λύβισσα της Τουρκίας ένα επταώροφο κτήριο κατέρρευσε αιφνιδίως, αφήνοντας πίσω του νεκρά τέσσερα από τα πέντε μέλη οικογένειας, ερωτήματα για την ασφάλεια των κατασκευών, και μεγάλη κινητοποίηση των σωστικών συνεργείων
LIFO NEWSROOM