ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Ο οίκος Christian Louboutin κέρδισε δικαστική διαμάχη για τις κόκκινες σόλες του

Ο οίκος Christian Louboutin κέρδισε δικαστική διαμάχη για τις κόκκινες σόλες του Facebook Twitter
0

Ο γαλλικός οίκος υποδημάτων Christian Louboutin ανακοίνωσε σήμερα ότι δικαιώθηκε σε μια μακρά δικαστική διαμάχη με μια ολλανδική εταιρεία, την οποία κατηγορεί ότι αντιγράφει τα διάσημα ψηλοτάκουνα παπούτσια του με τις κόκκινες σόλες, σήμα-κατατεθέν του.

Δικαστήριο στη Χάγη διέταξε την ολλανδική εταιρεία Van Haren να σταματήσει την πώληση παρόμοιων μοντέλων με εκείνα της πολυτελούς γαλλικής μάρκας.

Η Van Haren, σε βάρος της οποίας προσέφυγε ο οίκος διότι κυκλοφόρησε το 2012 παπούτσια με κόκκινη σόλα, θα πρέπει, επίσης, να καταβάλει αποζημίωση στην εταιρεία που εδρεύει στο Παρίσι.

Η απόφαση του ολλανδικού δικαστηρίου είναι συμβατή προς την απόφαση, που εξέδωσε τον Ιούνιο του 2018 το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είχε παραχωρήσει στον γαλλικό οίκο την αποκλειστικότητα των περίφημων κόκκινων σολών της.

Ο οίκος Christian Louboutin «χαιρετίζει με θέρμη αυτή την νέα δικαστική απόφαση, που ενισχύει περαιτέρω τις ευνοϊκές αποφάσεις σχετικά με την εγκυρότητα του σήματος με τις κόκκινες σόλες...» τονίζεται σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε.

Στην απόφαση που ελήφθη την Τετάρτη, το δικαστήριο της Χάγης εκτιμά ότι το μοντέλο παπουτσιών της Van Haren, με τίτλο «5η Λεωφόρος», το οποίο λάνσαρε η Αμερικανίδα ηθοποιός Χάλι Μπέρι, «παραβιάζει τα δικαιώματα επί του σήματος της γαλλικής εταιρείας-δημιουργού».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΚΡΟΝ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Γαλλία: Ο Μακρόν ζητά την άμεση σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την εθνική, εδαφική ασφάλεια και για την ασφάλεια των συμπατριωτών μας στη Μέση Ανατολή», τόνισε, μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM
Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Διεθνή / Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση, φοβούμενη ότι η ένταση μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα κράτη της περιοχής, ενώ οι διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση φαίνεται να παραμένουν εύθραυστες
THE LIFO TEAM