Ο Μπόρις Τζόνσον ρωτούσε ειδικούς αν θα μπορούσε να «σκοτώσει» τον κορωνοϊό με πιστολάκι μαλλιών

Μπόρις Τζόνσον: Ρωτούσε επιστήμονες αν θα μπορούσε να «σκοτώσει» τον κορωνοϊό με πιστολάκι μαλλιών Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / Eurokinissi
0

Οι ερωτήσεις του Μπόρις Τζόνσον για το αν και πώς θα μπορούσε να «σκοτώσει» τον κορωνοϊό βγήκαν στη δημοσιότητα από έναν πρώην ειδικό του σύμβουλο.

Ο Μπόρις Τζόνσον είχε ρωτήσει δύο εξέχοντες επιστήμονες, συμβούλους της βρετανικής κυβέρνησης, αν θα ήταν δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ένα πιστολάκι για τα μαλλιά για να «σκοτώνει» τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, ο Ντόμινικ Κάμινγκς στη γραπτή κατάθεση του συμβούλου, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στο πλαίσιο της δημόσιας έρευνας για τη διαχείριση της πανδημίας, υποστηρίζει ότι τον Μάρτιο του 2020 ο Μπόρις Τζόνσον μοιράστηκε με άλλους «ένα βίντεο ενός τύπου που χρησιμοποιούσε ένα ειδικό πιστολάκι στη μύτη του για να σκοτώνει τον κορωνοϊό». Ρώτησε μάλιστα, τον επιστημονικό σύμβουλο της κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς και τον αρχίατρο Κρις Γουίτι τι άποψη είχαν για αυτό. Να σημειωθεί πως το εν λόγω βίντεο δεν είναι πλέον διαθέσιμο στο διαδίκτυο γιατί το κατέβασε η πλατφόρμα YouTube.

Ο πρώην σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον τον περιέγραψε ως «εξαιρετικά απρόσεκτο» εκείνη την περίοδο, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε εξαιτίας του διαζυγίου του που όδευε προς την οριστικοποίηση. «Η νυν σύντροφός του ήθελε να οριστικοποιήσει την ανακοίνωση του αρραβώνα τους» και ο ίδιος «έλεγε ότι ήθελε να δουλέψει το βιβλίο του για τον Σαίξπηρ», το οποίο ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει.

Να σημειωθεί πως η δημοσιοποίηση της κατάθεσης έρχεται μία ημέρα μετά την εξαιρετικά δυσάρεστη για τον Τζόνσον μαρτυρία άλλων συμβούλων του για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την πανδημία. Όπως υποστήριξαν, «τα γεγονότα τον είχαν ξεπεράσει» και δεν ενδιαφερόταν σχεδόν καθόλου για τα θύματα, μολονότι η χώρα είχε πληγεί πολύ σοβαρά, έχοντας 230.000 νεκρούς.

Σήμερα, μία ανώτερη δημόσια λειτουργός, η Χέλεν ΜακΝαμάρα, η οποία λέει ότι έγινε στόχος «βίαιων και μισογυνικών» μηνυμάτων εκ μέρους του Ντόμινικ Κάμινγκς, κατήγγειλε το «τοξικό» κλίμα που είχε δημιουργήσει στην Ντάουνινγκ Στριτ ο τότε σύμβουλος του Τζόνσον. Ο ίδιος ο Κάμινγκς βρέθηκε στο επίκεντρο ενός σκανδάλου επειδή έκανε ταξίδια εν μέσω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, όμως ο Τζόνσον τον στήριξε και τον κράτησε στη θέση του παρά τις καταγγελίες σε βάρος του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεν μπορεί να εντοπίσει τις νάρκες που τοποθέτησε, λένε οι ΗΠΑ

Η Τεχεράνη έχει αφήσει έναν περιορισμένο διάδρομο διέλευσης για πλοία που καταβάλλουν διόδια, ενώ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο σύγκρουσης με νάρκες
THE LIFO TEAM
CIA ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 25Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Διεθνή / Πρώην επικεφαλής της CIA ζητά την απομάκρυνση Τραμπ: «Είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου»

Ο Τζον Μπρέναν επικαλέστηκε την 25η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα απομάκρυνσης του προέδρου, λέγοντας ότι «γράφτηκε για ανθρώπους σαν τον Τραμπ»
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ ανακοίνωσε αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ μετά το ναυάγιο συνομιλιών με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα ξεκινήσει άμεσα διαδικασία αποκλεισμού κάθε πλοίου που επιχειρεί να εισέλθει ή να εξέλθει από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM