Ο Μπομπ Ντίλαν κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ενός 12χρονου κοριτσιού

Ο Μπομπ Ντίλαν κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ενός 12χρονου κοριτσιού Facebook Twitter
0

Ο Μπομπ Ντίλαν, βραβευμένος με Νόμπελ τραγουδιστής και συνθέτης, πρόσφερε ναρκωτικά και αλκοόλ σε ένα 12χρονο κορίτσι πριν την κακοποιήσει σεξουαλικά, τον 1965, σύμφωνα με νέα αγωγή.

Στην αγωγή αναφέρεται χαρακτηριστικά αναφέρεται πως ο 80χρονος σήμερα τραγουδιστής «έγινε φίλος και ανέπτυξε ένα συναισθηματικό δέσιμο με την ενάγουσα», συνάπτοντας φιλική και μετέπειτα συναισθηματική σχέση μαζί της.

Σύμφωνα με την αγωγή, το περιστατικό συνέβη το 1965, την εποχή που ο Μπομπ Ντίλαν κυκλοφόρησε το «Times They Are A-Changin», συγκεκριμένα στη διάρκεια έξι εβδομάδων, τον Απρίλιο και Μάιο του 1965.

Σε δικαστικά έγγραφα του Ανώτατου Δικαστηρίου του Μανχάταν, τα οποία έχει η εφημερίδα Guardian στην κατοχή της, η ενάγουσα αναφέρεται μόνο ως «JC».

Στην αγωγή, που κατατέθηκε αργά την Παρασκευή για λογαριασμό της JC, η οποία σήμερα είναι 68 ετών και ζει στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ, αναφέρεται πως ο Μπομπ Ντίλαν, τότε 23 ή 24 ετών, «εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητά του ως μουσικός, φροντίζοντας την JC για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της και να αποκτήσει τον έλεγχό της, ως μέρος του σχεδίου του να την παρενοχλήσει σεξουαλικά και να την κακοποιήσει».

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Μπομπ Ντίλαν δημιούργησε ένα «δέσιμο» με την JC για να «κάμψει τις αναστολές της με σκοπό να την κακοποιήσει σεξουαλικά, το οποίο και έκανε, σε συνδυασμό με παροχή ναρκωτικών, αλκοόλ και απειλές σωματικής βίας, αφήνοντάς την συναισθηματικά και ψυχολογικά σημαδεμένη μέχρι σήμερα».

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι ο Ντίλαν, με το όνομα Robert Allen Zimmerman, κακοποίησε την ενάγουσα πολλές φορές, ενώ κάποια περιστατικά συνέβησαν στο διάσημο ξενοδοχείο Τσέλσι του Μανχάταν.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι συναισθηματικές επιπτώσεις της κακοποίησης στην JC περιλάμβαναν κατάθλιψη, ταπείνωση και άγχος «με παροδικό και μόνιμο χαρακτήρα, εμποδίζοντας την ενάγουσα από την συμμετοχή της σε καθημερινές δραστηριότητες» 

Η JC ζητά απροσδιόριστη αποζημίωση και δίκη ενόρκων με κατηγορίες για επίθεση, βία, ψευδή φυλάκιση και πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας, τα επακόλουθα της οποίας την οδήγησαν να αναζητήσει ιατρική περίθαλψη σε πολλές περιπτώσεις.

Εκπρόσωπος του 80χρονου Ντίλαν, δήλωσε στον Guardian τη Δευτέρα ότι «ο ισχυρισμός της γυναίκας 56 χρόνια μετά είναι αναληθής και θα φανεί κατά την υπεράσπιση».

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Γαβουνέλη: «Πώς η Ελλάδα θα αποκρούσει μια επίθεση φιλίας από την Τουρκία χωρίς να γίνει το κακό παιδί;»

Οπτική Γωνία / Πώς η Ελλάδα θα αποκρούσει μια επίθεση φιλίας από την Τουρκία χωρίς να γίνει το κακό παιδί

Μιλά στη LiFO η καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και γενική διευθύντρια του ΕΛΙΑΜΕΠ Μαρία Γαβουνέλη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ