Ο Μπάιντεν κάλεσε 40 παγκόσμιους ηγέτες στη σύνοδο για την κλιματική αλλαγή τον Απρίλιο

Biden invites 40 world leaders to virtual climate summit: White House Facebook Twitter
EPA/Αρχείο
0

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προσκάλεσε 40 παγκόσμιους ηγέτες σε μια σύνοδο κορυφής μέσω τηλεδιάσκεψης, για την κλιματική αλλαγή, που θα φιλοξενήσει στις 22-23 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τους ηγέτες της Κίνας και της Ρωσίας να συμμετάσχουν, όπως δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν είπε σε δημοσιογράφους ότι δεν είχε ακόμη μιλήσει σχετικά με τον Σι Τζινπίνγκ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, «αλλά γνωρίζουν ότι έχουν προσκληθεί».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, σχεδιάζει μια παγκόσμια σύνοδο κορυφής για το κλίμα για την Ημέρα της Γης, στις 22 Απριλίου, ως μέρος της προσπάθειάς του να αναδείξει την κλιματική αλλαγή ως κορυφαία προτεραιότητα.

Η κλιματική αλλαγή είναι ένας τομέας, πάνω στον οποίο αξιωματούχοι των ΗΠΑ πιστεύουν ότι είναι δυνατόν να συνεργαστούν με την Κίνα και τη Ρωσία, παρά τις βαθιές διαφορές σε πολλά άλλα θέματα.

Ο Μπάιντεν, αποχωρώντας από τον Λευκό Οίκο για ένα σαββατοκύριακο στο σπίτι του στο Ντέλαγουερ, είπε επίσης ότι μόλις μίλησε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, αναφέροντας ότι το θέμα ήταν και η σύνοδος κορυφής για το κλίμα.

Το κλίμα ήταν επίσης ένα θέμα για το οποίο ο Μπάιντεν μίλησε με Ευρωπαίους ηγέτες χθες, κατά την τηλεδιάσκεψη της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Τέλος, η διοίκηση Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει τον στόχο της για μείωση των εκπομπών άνθρακα μέχρι τη σύνοδο κορυφής.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ