Ο Μπάιντεν έδωσε προληπτικά χάρη σε Άντονι Φάουτσι, Μαρκ Μάιλι και άλλους «εχθρούς» του Τραμπ

Ο Μπάιντεν έδωσε προληπτικά χάρη σε Άντονι Φάουτσι, Μαρκ Μάιλι και άλλους «εχθρούς» του Τραμπ Facebook Twitter
Άντονι Φάουτσι, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης του Covid στις ΗΠΑ / Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε προληπτικά χάρη σε μια σειρά από αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης του Covid, Άντονι Φάουτσι και τα μέλη της έρευνας για την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου, για να αποτρέψει «αδικαιολόγητες... πολιτικά υποκινούμενες διώξεις».

Ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι «το έθνος μας οφείλει ευγνωμοσύνη σε αυτούς τους δημόσιους υπαλλήλους για την ακούραστη δέσμευσή τους».

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα ορκιστεί ως 47ος πρόεδρος των ΗΠΑ αργότερα σήμερα, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα λάβει δράση εναντίον όσων προσπάθησαν να τον καταστήσουν υπεύθυνο για την προσπάθεια των υποστηρικτών του να μην επιτρέψουν την επικύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών του 2020.

Ο Μπάιντεν απένειμε επίσης προληπτική χάρη στον στρατηγό εν αποστρατεία Μαρκ Μάιλι, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει τον Τραμπ «φασίστα μέχρι το κόκαλο» και «επικίνδυνο».

«Αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι υπηρέτησαν το έθνος μας με τιμή και διάκριση και δεν τους αξίζει να είναι στόχοι αδικαιολόγητων και πολιτικά υποκινουμένων διώξεων», αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Πιστεύω στο κράτος δικαίου και είμαι βέβαιος ότι η στιβαρότητα του δικαστικού μας συστήματος θα επικρατήσει τελικά των πολιτικών συζητήσεων, αλλά ζούμε σε εξαιρετικές συνθήκες και δεν μπορώ, με ήσυχη συνείδηση, να μην κάνω τίποτα», συνεχίζει η ανακοίνωση. 

«Κατά ανησυχητικό τρόπο, οι δημόσιοι λειτουργοί έχουν γίνει στόχος απειλών και εκφοβισμού για την πιστή εκπλήρωση των καθηκόντων τους. Ορισμένοι μάλιστα έχουν απειληθεί με δικαστικές διώξεις».

«Οι προεδρικές αυτές χάρες δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως αναγνώριση ότι οποιοδήποτε άτομο έχει εμπλακεί σε κάποιο αδίκημα, ούτε η αποδοχή τους θα πρέπει να παρερμηνευθεί ως παραδοχή ενοχής για οποιοδήποτε αδίκημα», καταλήγει η ανακοίνωση. 


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Διεθνή / Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Στο σημείο έχουν ήδη βρεθεί κανόνια, παπούτσια, κομμάτια από στολές, διακριτικά, μπουκάλια και ανθρώπινα λείψανα, ενώ οι αρχαιολόγοι δουλεύουν με πίεση χρόνου, επειδή η περιοχή συνδέεται με το μεγάλο κατασκευαστικό project του Lynetteholm.
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ

Διεθνή / Ρεκόρ απασχόλησης στην Ισπανία με τους ασφαλισμένους να φτάνουν τα 22 εκατομμύρια

Ο αριθμός των ασφαλισμένων έφτασε σε ιστορικό υψηλό τον Μάρτιο, χάρη στην Εβδομάδα του Πάσχα, αφού δημιουργήθηκαν περισσότερες από 211.000 θέσεις εργασίας και η ανεργία σημείωσε μικρή πτώση
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΗΤΕΡΑ

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Συνεχίζω να πιστεύω» - Το συγκινητικό μήνυμα της παρουσιάστριας ενώ η μητέρα της αγνοείται

Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε σε πρόσφατες στιγμές που την οδήγησαν να αμφισβητήσει την πίστη της, λίγες μέρες αφότου η αναζήτηση της εξαφανισμένης μητέρας της ξεπέρασε τους δύο μήνες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΗΠΑ

Διεθνή / «Ανθίζουν» τα μπαρ και τα εστιατόρια που απαγορεύουν τα κινητά - «Αποσύνδεση για πλήρη σύνδεση»

Στις ΗΠΑ αναδύεται μια νέα τάση: μπαρ και εστιατόρια χωρίς τηλέφωνα, όπου οι πελάτες καλούνται να αφήσουν τις συσκευές τους και να ζήσουν μια εμπειρία πλήρους αποσύνδεσης, επικεντρωμένοι στην παρέα, το φαγητό και τη στιγμή
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Διεθνή / Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Η μόδα έχασε μια από τις μορφές που έδωσαν στο τζιν νέο κύρος, νέα τιμή και νέα θέση στην αγορά. Ο Αντριάνο Γκολντσμιντ δεν συνδέθηκε μόνο με μεγάλα brands, αλλά και με την ίδια τη μετάβαση του denim στη σύγχρονη εποχή.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν προειδοποιεί για «καταστροφικά» αντίποινα μετά τις άνευ προηγουμένου απειλές του Τραμπ

Η ένταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ κλιμακώνεται επικίνδυνα, μετά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου και τις προειδοποιήσεις της Τεχεράνης για «καταστροφικά» αντίποινα
THE LIFO TEAM