Ο Μοχάμεντ Άλι επιστρέφει το «χτύπημα» στον Ντόναλντ Τραμπ

Ο Μοχάμεντ Άλι επιστρέφει το «χτύπημα» στον Ντόναλντ Τραμπ Facebook Twitter
0

Ο 72χρονος θρυλικός πυγμάχος Μοχάμεντ Αλι που είναι και ένας από τους πιο δημοφιλείς Αμερικανούς μουσουλμάνους σχολίασε τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ,  ο οποίος ζήτησε να απαγορευτεί η είσοδος των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ.

«Ως μουσουλμάνοι θα πρέπει να ξεσηκωθούμε  εναντίον εκείνων που χρησιμοποιούν το Ισλάμ για να προωθήσουν την προσωπική τους ατζέντα», είπε ο Άλι σε δήλωση του που μετέδωσε το NBC.

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών που γεννήθηκε στο Λούισβιλ και εντάχθηκε στη θρησκευτική οργάνωση  Έθνος του Ισλάμ το 1964 είπε ακόμη:  "Είμαι Μουσουλμάνος και το Ισλάμ δεν αναφέρει πουθενά ότι πρέπει να σκοτώνονται αθώοι άνθρωποι στο Παρίσι, στο Σαν Μπερναρντίνο ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Είναι αλήθεια ότι οι Μουσουλμάνοι γνωρίζουν ότι η αδίστακτη βία των ριζοσπαστών τζιχαντιστών είναι αντίθετη προς τις αρχές της θρησκείας μας".

Η δήλωση του Τραμπ έχει ξεσηκώσει παγκόσμια κατακραυγή. Στο  Ηνωμένο Βασίλειο, πάνω από 250.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει μια αναφορά στο Βρετανικό Κοινοβούλιο για να προβάλει βέτο στην είσοδο του ρεπουμπλικανού υποψηφίου στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ η πιό πρόσφατη διάσημη επικριτική φωνή που ακούστηκε ήταν αυτή του Mark Zuckerberg, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξη του στους μουσουλμάνους, στο λογαριασμό του στο Facebook.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ