Ο «μαύρος χρυσός» όχημα για την εκπαίδευση στη Βραζιλία

Ο «μαύρος χρυσός» όχημα για την εκπαίδευση στη Βραζιλία Facebook Twitter
0

Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, δήλωσε ότι απέστειλε στο κοινοβούλιο μια διαφορετική πρόταση, για τη διάθεση όλων των μελλοντικών δικαιωμάτων (χρημάτων) από το πετρέλαιο -τα οποία αναμένεται να αυξηθούν από την εκμετάλλευση των τεράστιων πεδίων υδρογονανθράκων στα ανοικτά των ακτών του Ατλαντικού- στο χώρο της εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της χώρας έκανε την ανακοίνωση σε τηλεοπτική ομιλία της κατά την Εργατική Πρωτομαγιά, λέγοντας ότι η βελτίωση της εκπαίδευσης είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της Βραζιλίας, σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό κόσμο.

Παρά τις προσωπικές παρακλήσεις της, οι βουλευτές ανέστειλαν τη συζήτηση της πρότασης την περασμένη εβδομάδα, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να ξεπεραστούν οι διαφορές μεταξύ των πολιτειών της Βραζιλίας, για το πως θα μοιραστεί ο πετρελαϊκός πλούτος της χώρας. Πάντως εκπρόσωπος τύπου της προέδρου, είπε ότι δεν γνωρίζει αν το νέο σχέδιο είναι και κατά πόσο, διαφορετικό από την πρώτη πρόταση.

Η Ντίλμα Ρούσεφ στην ομιλία της, κάλεσε τους Βραζιλιάνους να πιέσουν τους βουλευτές ώστε να υποστηριχθεί η προσπάθειά της.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM