Ο Καναδάς αλλάζει τις στολές των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να μη διαχωρίζονται ανάλογα με το φύλο

Ο Καναδάς αλλάζει τις στολές των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να μη διαχωρίζονται ανάλογα με το φύλο Facebook Twitter
EPA/Φωτογραφία Αρχείου
0

Οι ένοπλες δυνάμεις του Καναδά στο εξής θα έχουν στολές που δεν θα διαχωρίζονται ανάλογα με το φύλο.

Κάθε μέλος των ενόπλων δυνάμεων της χώρας θα μπορεί να επιλέγει όποια στολή είναι πιο άνετη.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πρόκειται να εισάγει στολές χωρίς διακρίσεις σε ανδρικές ή γυναικείες για τα στρατεύματα των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με σημείωμα που έλαβε το Blacklock's Reporter, ένα ειδησεογραφικό μέσο που καλύπτει τις κυβερνητικές εξελίξεις.

Το ενημερωτικό σημείωμα, που ονομάζεται «Διαφορετικότητα και Ένταξη», αναφέρει ότι οι νέες ενιαίες κατευθυντήριες γραμμές θα καταργήσουν τα ειδικά αξεσουάρ που προορίζονται ξεχωριστά για κάθε φύλο.

Οι νέες στολές θα επιτρέψουν σε non-binary στρατιώτες, ναυτικούς και πληρώματα αεροσκαφών να επιλέγουν όποια ρούχα θέλουν.

Το Υπουργείο Άμυνας δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι όλο το προσωπικό «αισθάνεται ασφαλές και προστατευμένο».

Αξιωματούχοι του υπουργείου είπαν στο Blacklock's Reporter ότι δεν είναι σαφές πότε θα κυκλοφορήσει ο νέος ενδυματολογικός κώδικας.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να οικοδομήσουμε μια αμυντική ομάδα όπου όλα τα μέλη της θα αισθάνονται ασφαλή και προστατευμένα» ανέφερε εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται ότι σε ένα ερωτηματολόγιο της Στατιστικής Υπηρεσίας του Καναδά το 2016, 104.000 μέλη του  προσωπικού, δηλαδή ποσοστό 0,2% δήλωναν ότι είναι τρανς άτομα.

Η κίνηση των Ενόπλων δυνάμεων ακολουθεί την Καναδική Ακτοφυλακή που με παρόμοιο τρόπο απέρριψε κατηγορίες ενδυμάτων με έμφυλο διαχωρισμό από τον ενδυματολογικό κατάλογό της.

Από το 2020, όλες οι στολές της ακτοφυλακής είναι πλέον ουδέτερες ως προς το φύλο.

Ο Καναδάς, που εδώ και πολύ καιρό έχει πρωτοπορήσει στους νόμους περί ισότητας, απαγόρευσε πρόσφατα τη θεραπεία μετατροπής φύλου.

Ο νόμος τέθηκε χθες σε ισχύ και ο πρωθυπουργός και ηγέτης του Φιλελεύθερου Κόμματος Τζάστιν Τριντό έγραψε στο Twitter ότι «Από σήμερα, είναι επίσημο: η θεραπεία μετατροπής φύλου απαγορεύεται στον Καναδά.

»Η νομοθεσία της κυβέρνησής μας έχει τεθεί σε ισχύ – πράγμα που σημαίνει ότι είναι πλέον παράνομο να προωθούμε, να διαφημίζουμε, να ωφελούμαστε ή να υποβάλλουμε κάποιον σε αυτήν την απεχθή και επιβλαβή πρακτική.

»Τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων είναι ανθρώπινα δικαιώματα».

Με πληροφορίες του PinkNews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM