«Ο ήρωας της νύχτας»: 11χρονος έκανε μόνος του ένα ταξίδι άνω των 1.000 χλμ από την Ουκρανία στη Σλοβακία

«Ο ήρωας της νύχτας»: 11χρονο έκανε μόνος του ένα ταξίδι άνω των 1.000 χλμ από την Ουκρανία στη Σλοβακία Facebook Twitter
Φωτ.: Αστυνομία Σλοβακίας/Facebook
0

«Ήρωα της νύχτας» χαρακτήρισαν οι σλοβακικές αρχές ένα αγόρι που κατάφερε να φύγει από τη Ζαπορίζια και να φτάσει στα σύνορα με τη Σλοβακία μόνος του. 

Ο 11χρονος είχε μαζί του μόνο ένα σακίδιο, μια πλαστική τσάντα και το διαβατήριό του. Στο χέρι του είχε γραμμένο έναν αριθμό τηλεφώνου. 


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Σλοβακίας, χάρη στον τηλεφωνικό αυτό αριθμό και με ένα χαρτί διπλωμένο μέσα στο διαβατήριό του, οι άνθρωποι που τον παρέλαβαν στα σύνορα, μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς του. 

Με τη βοήθεια εθελοντών που τον φρόντισαν, τον κράτησαν ζεστό και του έδωσαν φαγητό, ο μικρός έκανε μόνος ένα ταξίδι άνω των 1.000 χιλιομέτρων, στη Σλοβακία, στην ασφάλεια συγγενικών του προσώπων. 

Η μαμά του λέει στην κάμερα πως δεν ήταν σε θέση να εγκαταλείψει την δική της άρρωστη μητέρα, όμως ήθελε να κρατήσει ασφαλή τον γιο της γι'αυτό και αναγκάστηκε να τον στείλει εκτός της εμπόλεμης χώρας.

«Μας κέρδισε όλους με το χαμόγελο, την τόλμη και την αποφασιστικότητά του, ανάλογες ενός πραγματικού ήρωα» αναφέρει η ίδια ανακοίνωση. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ