O ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους στέλνει μήνυμα πως η οργάνωση δεν αποδυναμώθηκε από τους βομβαρδισμούς

O ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους στέλνει μήνυμα πως η οργάνωση δεν αποδυναμώθηκε από τους βομβαρδισμούς Facebook Twitter
1

Εμψυχωτικό μήνυμα προς τα μέλη της οργάνωσης, αλλά και διάψευση της δυτικής θριαμβολογίας για τις νίκες κατά του Ισλαμικού Κράτους στέλνει ο ηγέτης του Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Οι αεροπορικές επιδρομές τόσο της Ρωσία όσο και των χωρών που μετέχουν στον συνασπισμό υπό την ηγεσία της ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους δεν έχουν καταφέρει να αποδυναμώσουν την οργάνωση, υποστηρίζει σε μήνυμά του σήμερα αλ Μπαγκντάντι.


"Να είστε σίγουροι ότι ο Θεός θα χαρίσει τη νίκη σ' αυτούς που τον λατρεύουν και ακούστε τα ευχάριστα νέα ότι το κράτος μας είναι καλά. Όσο περισσότερο εντείνεται ο πόλεμος εναντίον του, τόσο πιο αγνό και ανθεκτικό γίνεται" ακούγεται να λέει στο ηχητικό μήνυμα μια φωνή που φέρεται ότι είναι εκείνη του Μπαγκντάντι.


Το ηχητικό μήνυμα αναρτήθηκε σήμερα σε λογαριασμούς στο Twitter που φιλοξενούν συχνά ανακοινώσεις του Ισλαμικού Κράτους, αλλά η αυθεντικότητα του μηνύματος δεν είναι δυνατόν να επαληθευτεί προς το παρόν.

Ο Μπαγκντάντι επικρίνει επίσης τις προσπάθειες της Σαουδικής Αραβίας για τη συγκρότηση ενός μουσουλμανικού συνασπισμού που θα αγωνιστεί εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης. "Αν υπήρχε ένας ισλαμικός συνασπισμός, θα είχε διακηρύξει την απελευθέρωσή του από τους Εβραίους και τους Σταυροφόρους αφέντες του και θα είχε θέσει ως στόχο του τη θανάτωση των Εβραίων και την απελευθέρωση της Παλαιστίνης", συνέχισε.


Το τελευταίο μήνυμα που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και αποδίδεται στον Μπαγκντάντι ήταν τον περασμένο Μάιο. Τους τελευταίους μήνες κατ' επανάληψη έχει ανακοινωθεί ότι ο επικεφαλής των τζιχαντιστών έχει σκοτωθεί ή τραυματιστεί σοβαρά σε μάχες, αλλά πάντοτε η πληροφοριά διαψευδόταν.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Διεθνή / Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Ο Αμερικανός φωτογράφος εξηγεί ότι στόχος του δεν ήταν να προκαλέσει, αλλά να αποτυπώσει την πολιτική εξουσία χωρίς φίλτρα, μακριά από τη στιλιζαρισμένη εικόνα που επιβάλλει το Trumpworld
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τα τρανς άτομα
THE LIFO TEAM