Ο Ερντογάν οδήγησε το πρώτο τουρκικό αυτοκίνητο

Ο Ερντογάν οδήγησε το πρώτο αυτοκίνητο της Τουρκίας Facebook Twitter
Ο Τούρκος πρόεδρος ποζάρει δίπλα από το TOGG - Φωτ.: Twitter.
0

O Τούρκο πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε test-drive σε ένα TOGG, όπως ονομάζεται το πρώτο εξ ολοκλήρου τουρκικό αυτοκίνητο στην ιστορία της χώρας. 

«Ελπίζουμε να πραγματοποιήσουμε τα επίσημα εγκαίνια του εργοστασίου Gemlik της TOGG στις 29 Οκτωβρίου», είπε ο Ερντογάν τονίζοντας ότι η τελετή θα σηματοδοτήσει επίσης την ολοκλήρωση του πρώτου οχήματος μαζικής παραγωγής της τουρκικής μάρκας. 

Στη συνέχει είπε πως «θα θέσουμε το αυτοκίνητο της Τουρκίας στην υπηρεσία του έθνους μας και του κόσμου, παρόλο που κάποιοι λένε: "δεν μπορείς να το κάνεις, δεν μπορείς να το παράξεις, δεν μπορείς να το πουλήσεις, ακόμα κι αν το παράγεις"».

Ο όμιλος Automobile Joint Venture Group (TOGG) της Τουρκίας, που ιδρύθηκε το 2018, παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της χώρας τον Δεκέμβριο του 2019.

Το TOGG πρόκειται να κυκλοφορήσει στους δρόμους της Τουρκίας το πρώτο τρίμηνο του 2023 με την εταιρεία να στοχεύει σε παραγωγή ενός εκατομμυρίου οχημάτων έως το 2030. 

Με πληροφορίες από TRT World

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τι γνωρίζουμε για την επιχείρηση «Project Freedom» του Τραμπ στα Στενά του Ορμούζ

Οι ΗΠΑ επιχειρούν να αποκαταστήσουν τη ναυσιπλοΐα στην περιοχή μέσω της πρωτοβουλίας «Project Freedom», την ώρα που η ένταση με το Ιράν κλιμακώνεται και η απειλή ευρύτερης σύρραξης παραμένει ανοιχτή
THE LIFO TEAM
MET GALA 2026 METG GALA ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ

Διεθνή / Met Gala 2026: Μήνυμα για μποϊκοτάζ της φετινής εκδήλωσης προβάλλεται στο ρετιρέ του Τζεφ Μπέζος στο Μανχάταν

Προβολές διαμαρτυρίας και συνθήματα κατά του Τζεφ Μπέζος και της Amazon φώτισαν το πολυτελές του ρετιρέ και εμβληματικά κτίρια του Μανχάταν, στο πλαίσιο καμπάνιας ακτιβιστικής ομάδας που καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία και ζητά μποϊκοτάζ του Met Gala
THE LIFO TEAM